7 Ιουνίου 2023

Ένας πονηρεμένος θεατής θα υποψιαζόταν από την είσοδο του κινηματογράφου Αθήναιων, την ταινία που θα έβλεπε στις κρυφές προβολές της feelgood.

Τί είναι τα Mystery Movie Nights; Διαβάστε εδώ.

Η πρώτη προβολή έλαβε χώρα στην Αθήνα στον κινηματογράφο που έχει αποτυπωθεί στις σινεφιλικές μνήμες από τις χειροποίητες αφίσες προσόψεως, το Αθήναιον. Ανάμεσα στις δύο ταινίες που διαφήμιζε, ήταν η ταινία έκπληξη, το «Dungeons and Dragons: Honor among Thieves».

To Dungeons and Dragons βασίστηκε κυρίως σε ένα πολύ δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι που κυριαρχούσε στις κονσόλες 25 και βάλε χρόνια πριν. Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε μία άθλια ταινία σε σκηνοθεσία Courtney Solomon με Ελληνικό τίτλο «Μάγοι και δράκοντες». Πέντε χρόνια αργότερα δημιουργείται το δεύτερο μέρος σε μορφή τηλεταινίας και το 2012 παράγεται άλλη μια τηλεταινία, το τρίτο μέρος [και οι δύο σε σκηνοθεσία Gerry Lively].

Σε αντίθεση με τις ταινίες που προαναφέραμε, η σύγχρονη συμπαραγωγή της εταιρίας παιχνιδιών Hasbro αλλά και το στούντιο της Paramount έπαιξαν πολύ σωστά το χαρτί τους. Δημιούργησαν ναι μεν μια ταινία που πατάει στο σύμπαν του παιχνιδιού, είναι όμως απολύτως κατανοητή, ανεξαρτήτως συναισθηματικής εμπλοκής με το video game. Αυτό ανοίγει αυτομάτως την ψαλίδα του ηλικιακού κοινού καθώς οι 40+ που θα ήθελαν να το παρακολουθήσουν πιθανότατα θέλουν να βιώσουν εκ του ασφαλούς μια όμορφη εφηβική ανάμνηση, οι τριαντάρηδες αισθάνονται οικειότητα από το σύμπαν των δράκων που αναβίωσε με το Game of Thrones και οι νεότεροι με το είδος ταινίας που καλύπτει την ηρωική τους ενέργεια.

Οι θεατές της πρώτης προβολής [που έγινε πριν ακόμα και από τις ειδικές προβολές που γίνονται για δημοσιογράφους] δεν γνώριζαν ποια ταινία θα παρακολουθήσουν. Στην είσοδο όμως τους περίμενε ένα συλλεκτικό δώρο που πρόδιδε την έκπληξη.

Η ταινία ξεκίνησε με ένα αποκλειστικό μήνυμα των πρωταγωνιστών που καλωσόριζαν τους θεατές στην αίθουσα και έδιναν λίγο το κλίμα των γυρισμάτων.

Τα Mystery Movie Nights θα συνεχιστούν, με αυτόν ή και με άλλο τίτλο, στο κοντινό χρονικό διάστημα. Θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ταινίες των στούντιο της Disney, Sony και Paramount. 

www.ertnews.gr

​ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Archives – ertnews.gr Read More 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy