2 Ιουνίου 2023

Του Παναγιώτη Ιακωβή
Υποψήφιου Δημάρχου Λαμιέων

Το Υπουργείο Υγείας προωθεί τις λεγόμενες “Εφημερίες Τομέα”. Κάτι που θα επηρεάσει τα μέγιστα τα Νοσοκομεία που βρίσκονται σε δεινή θέση όπως το Νοσοκομείο Λαμίας.

Σε πρώτη ανάγνωση, μοιάζει ως “τεχνικό” ζήτημα για το πώς δομούνται οι εφημερίες στο Νοσοκομείο μας.

Στην πραγματικότητα, αποτελεί βαρεία υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αφού στις Εφημερίες Τομέα μπορεί να εφημερεύει Γιατρός οποιασδήποτε Χειρουργικής ή Παθολογικής Ειδικότητας για να καλύπτει αντιστοίχως όλες τις Χειρουργικές ή Παθολογικές Εφημερίες. Έτσι, λόγου χάρη, ένας Ουρολόγος μπορεί να αντιμετωπίζει Θωρακοχειρουργικά περιστατικά και ένας Γαστρεντερολόγος να αντιμετωπίζει εμφράγματα.

Ούτε σε πόλεμο.

Οι Εφημερίες Τομέα, θα επηρεάσουν ειδικά τα μικρά Νοσοκομεία που πάσχουν σε Γιατρούς Ειδικοτήτων, ενώ ανοίγουν τον δρόμο στους Εργολάβους Υγείας.

Το τελευταίο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφού διευκολύνει το νομικό καθεστώς για εξαγορά “Τομέων” δίκην εργολαβιών. Πέραν τούτου, μειώνει και τις απαιτήσεις προσφερόμενων υπηρεσιών από έναν μελλοντικά υποψήφιο Εργολάβο Υγείας.

Ήδη, η Δημόσια Υγεία δέχεται επίθεση από Εργολάβους Τεχνικών Υπηρεσιών, Εστίασης και Καθαριότητας, αντί για οργανωμένες, ιεραρχημένες και συμπαγείς αντίστοιχες Υπηρεσίες τους ΕΣΥ, υπό Κεντρική Διοίκηση.

Οι Εφημερίες Τομέα είναι “πονηρές” και δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Πολίτη.

Εμείς, #Δεσμευόμαστε έναντι των Πολιτών της Λαμίας, ότι θα στεκόμαστε δίπλα τους και όχι μαζί με τα μεγάλα συμφέροντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *