4 Ιουνίου 2023

Εκατοντάδες Λαμιώτες συγκεντρώθηκαν σήμερα για να διαμαρτυρηθούν για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Η ανταπόκριση μικρών και μεγάλων στο κάλεσμα των φοιτητών της Λαμίας ήταν πρωτόγνωρη.

Αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του ΟΣΕ στη Λαμία κάνοντας σιωπηρή διαμαρτυρία.

Άναψαν κεριά, κατέθεσαν λουλούδια και κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όλων αυτών των παιδιών, των φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπτη αλλά και των εργαζομένων του Οργανισμού.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν στη διαμαρτυρία και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι την πλατεία Πάρκου όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα ενώ χαιρετισμό έκαναν εκπρόσωποι τους.

Με συνθήματα όπως «στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί» και «στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ» θέλησαν να περάσουν μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, προς εκείνους που είναι υπεύθυνοι για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Ίσως είναι η πρώτη φορά που συγκεντρώνεται τόσος κόσμος σε διαδήλωση στη Λαμία, γεγονός που δείχνει την ψυχολογία του κόσμου αυτές τις ημέρες.

Άνθρωποι δακρυσμένοι, συγκινημένοι σαν να έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους το βράδυ της Τρίτης.

«Θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς, έλεγαν οι φοιτητές που ταξιδεύουν πολύ συχνά με το τρένο για να πάνε στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Η πλατεία πάρκου αποδείχθηκε πολύ μικρή αλλά για να χωρέσει όλους αυτούς που βγήκαν σήμερα στο δρόμο σε μια έκρηξη οργής και αγανάκτησης.

Πηγή tvstar.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *