«Αναμνήσεις ενός σαλιγκαριού»: Ο δημιουργός της ταινίας μιλά στο ΕΡΤΝEWS
Την επόμενη εβδομάδα κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες ένα παραμύθι ενηλικίωσης φτιαγμένο με φαντασία αλλά κυρίως ένα υλικό που μόνο σε παιδικά χέρια πλάθει και μετασχηματίζει ανείπωτα ανθρώπινα συναισθήματα: την πλαστελίνη. Το υποψήφιο και για Χρυσή Σφαίρα και για Όσκαρ «Αναμνήσεις Ενός Σαλιγκαριού» μας έρχεται με σαλιγκαρίσιο βήμα από την Αυστραλία κάνοντας κατοστάρι, αφού ο δημιουργός του μιλά στον Αλέξανδρο Ρωμανό Λιζάρδο μια εβδομάδα πριν την ελληνική του πρεμιέρα για ένα μικρό teaser όσων θα δούμε και θα ακούσουμε.
Δείτε ακόμα στο ένθετο ΣΙΝΕΜΑ του ΕΡΤNEWS:
· «Πικρές αλήθειες»: Με Κενλοουτσικό αέρα έρχεται ο Μάικ Λι που καταπιάνεται με «Πικρές Αλήθειες» που δύσκολα μπορείς να μοιραστείς μακριά από τον στενό οικογενειακό κύκλο, χαρίζοντας ταυτόχρονα στο κοινό τουλάχιστον 3 ερμηνείες άξιες παρακολούθησης. Όλα αυτά με αρκετές «σκιές στο σκοτάδι» που δύσκολα θα συναντήσουν το φως.
· Πίσω από τις «Σκιές στο Σκοτάδι», ο Στίβεν Σόντερμπεργκ σκηνοθετεί την Κέιτ Μπλάνσετ και τον Μάικλ Φασμπέντερ.
· Λίγο πριν την πρεμιέρα του στο Ελληνικό Φεστιβάλ κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο, το «Wishbone» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου- μια συμπαραγωγή της ΕΡΤ – κάνει την Ελληνική του πρεμιέρα.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ ΛΙΖΑΡΔΟΣ
www.ertnews.gr
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Archives – ertnews.gr Read More