ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα βενζίνης: Χιλιάδες αιτήσεις σε λίγες ώρες για το Fuel Pass

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την Fuel Pass από το πρωί της Τρίτης. Οι αιτήσεις για το Fuel pass είναι χιλιάδες με τον ρυθμό υποβολής τους να είναι καταιγιστικός. Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όσον αφορά τη διαδικασία «δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα και όλα φαίνεται να λειτουργούν σωστά, ενώ οι αιτήσειστην πλατφόρμα αναμένεται μέχρι το βράδυ να ξεπεράσουν τις 200.000. Ο ακριβής αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν το πρώτο 24ωρο λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα γίνει γνωστός την Τετάρτη με τα επικαιροποιημένα νούμερα.

Πώς εκδίδεται το FuelPass

Ενεργοποιήθηκε τον ιστότοπο gov.gr η ηλεκτρονική πλατφόρμα τoυ Fuel Pass, όπως ονομάζεται το μέτρο επιδότησης καυσίμων. Η διαδικασία των αιτήσεων προχωρά ανά μέρα με βάση τον ΑΦΜ των δικαιούχων αρχής γενομένης όσων λήγουν σε 0, 1 και 2 οι οποίοι πρέπει να αιτηθούν σήμερα 26/4 το ποσό που τους αναλογεί.

Σημειώνεται πως έως την Παρασκευή 29 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους πολίτες, με βάση το λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους. Πιο συγκεκριμένα, oι αιτήσεις θα ανοίξουν ως εξής:

  • 27.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3
  • 28.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5
  • 29.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7
  • 30.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9

• Από την 1η.5.2022 και εξής, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει έως τις 30/4 και από 1η Μαΐου η υποβολή αιτήσεων θα μπορεί να γίνεται ανεξάρτητα από τον ΑΦΜ.

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα γίνεται με χρήση των κωδικών TaxisNet. Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Επίσης, συμπληρώνει και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του.

Μετά από την υποβολή αιτήσεων θα αντλούνται αυτόματα στοιχεία για το όχημα (ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας) και τον οδηγό (εισόδημα κλπ).

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top