1 Ιουνίου 2023

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή7 Απριλίου στην αίθουσα του κτηρίου Ο.Σ.Κ.Στυλίδας, η ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «ΤΟ “ΠΡΑΣΙΝΟ” ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΝΘΡΑΚΑ»,η οποία διοργανώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Αλιευτικής Πολιτικής Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο.

Η ημερίδα αποτέλεσε μια σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειαςμε σκοπό την ενημέρωση και την κατανόηση της “Γεωργίας Άνθρακα” μέσα από την παρουσίασητωνκαινοτόμων έργων Carbonicaκαι Oliveup. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Oliveup, αποτελεί παράδειγμα εφαρμογής Γεωργίας Άνθρακα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συμμετοχή τουΑγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας.

Ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Με ομιλητές καταξιωμένους επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ-σαλονίκης και της εταιρείας Neuropublic, η ημερίδα είχε ως κύριο στόχο να προ-σφέρει τη γνώση και τα εργαλεία εκείνα που θα εξασφαλίσουν την πρόσβαση σε καινοτόμες πρακτικές γεωργίας δέσμευσης άνθρακα. Πέραν του ενημερωτικού χαρακτήρα όμως, αποτέλεσε και ένα πεδίο διαλόγου, κατάθεσης προβληματισμών και απόψεων με τη συμμετοχή του ακροατηρίου.

Στην ημερίδα χαιρετισμό απέστειλε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, η Δήμαρχος Στυλίδας κα Βιργινία Στεργίου, η Προϊσταμένη του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Λαμίας κα Χαρά Ζησίμου, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας κ. Πλιάτσικας και ο Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Φθιώτιδας-Ευρυτανίας κ. Ευ. Μόσχος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Με την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕξεκινά μια νέα εποχή για τον αγροτικό τομέα. Είναι αναγκαίο οι παραγωγοί μας όχι μόνο να ενημερωθούν, αλλά και να τους δοθούν οι κατευθύνσεις, τα εργαλεία και η στήριξη προκειμένου να προχωρήσουν σε βιώσιμες λύσεις, από οικονομική και περιβαλλοντική σκοπιά.Βρισκόμαστε στο πλευρό των αγροτών και προς αυτή τη κατεύθυνση διοργανώσαμε κι αυτή τηνημερίδα, εστιάζοντας στην παρουσίαση δύο καινοτόμων έργων που αφορούν στη Γεωργία Άνθρακα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *