ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eurovision 2022: H Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και οι άλλες 9 χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό

Στον τελικό της Eurovision 2022, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, προκρίθηκε η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη.

Ο Α’ ημιτελικός του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2022 πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Τορίνο της Ιταλίας.

Η Αμάντα Γεωργιάδη εμφανίστηκε στη 15η θέση, με το τραγούδι «Die Together» έπειτα από την Ισλανδία και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Η τραγουδίστρια, αρχικά εμφανίστηκε καθισμένη σε μία καρέκλα με την κάμερα να της κάνει κοντινά πλάνα. Το πλάνο άνοιξε και ξαφνικά εμφανίστηκαν αρκετές καρέκλες, οι οποίες άρχισαν να «λιώνουν». Πίσω από την απαστράπτουσα τραγουδίστρια προβλήθηκαν πλάνα με ένα ζευγάρι που χόρευε, δίνοντας μία πολύ νοσταλγική νότα σε όλη την εμφάνιση. Προς το τέλος του τραγουδιού, η Αμάντα Γεωργιάδη έφτασε στο μπροστινό μέρος της σκηνής κι έδωσε τον καλύτερό της εαυτό σαγηνεύοντας τα πλήθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τραγούδι «Die Together», που ερμήνευσε η νεαρή τραγουδίστρια είναι γραμμένο από την ίδια και τον στενό της συνεργάτη Μπιόρν Χέλγκε και πραγματεύεται μια αληθινή ιστορία αγάπης.

Τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής υπέγραψε ο Φωκάς Ευαγγελινός. Η σκηνοθεσία περιλαμβάνει τρία στοιχεία την φθορά, την απώλεια και την ανάμνηση. Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Eurovision 2022: Οι χώρες που πέρασαν στον τελικό του Σαββάτου

Ελβετία

Αρμενία

Ισλανδία

Λιθουανία

Πορτογαλία

Νορβηγία

Ελλάδα

Ουκρανία

Μολδαβία

Ολλανδία

Πηγή newsbomb.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top