City24.gr
Aa
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • FOOD & DRINK
  • LIFE & STYLE
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
  • MAGAZINE
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • ΑΝΔΡΑΣ
    • FUN TIME
    • GOSSIP
Reading: Γαρίδες σαγανάκι- Η εύκολη και νόστιμη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Μοιράσου
City24.gr
Aa
Search
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • FOOD & DRINK
  • LIFE & STYLE
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
  • MAGAZINE
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • ΑΝΔΡΑΣ
    • FUN TIME
    • GOSSIP
Have an existing account? Sign In
Follow US
City24.gr > FOOD & DRINK > Γαρίδες σαγανάκι- Η εύκολη και νόστιμη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
FOOD & DRINK

Γαρίδες σαγανάκι- Η εύκολη και νόστιμη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

18 Νοεμβρίου 2023
Ενημερώθηκε 2023/11/18 at 9:11 ΜΜ
Μοιράσου
Γαρίδες σαγανάκι- Η εύκολη και νόστιμη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Μοιράσου

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή μας έχει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Γαρίδες σαγανάκι.

Υλικά

12 γαρίδες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 μαραθόριζα ψιλοκομμένη
1/4 φλ. ούζο
2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες πομοντόρια φρέσκα ή εμπορίου
1 πρέζα/ες ζάχαρη
100 γρ. φέτα σε κομμάτια
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πρώτα καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (κρατώντας τα κεφάλια πάνω στο σώμα).

- Advertisement -
Ad image

Αφαιρούμε το έντερο.

Η σάλτσα
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις γαρίδες και τις ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για 1΄ από κάθε πλευρά.

Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μαραθόριζα.

Αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά.

Σβήνουμε με το ούζο.

Βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη.

Αφήνουμε να βράσει, περίπου 6-7 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει.

Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Βράζουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τη φέτα σε κομμάτια, να λιώσει με τη ζέστη του τηγανιού.

Σβήνουμε τη φωτιά.

Για το σερβίρισμα
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

Μικρα μυστικά
Ελάχιστο ελαιόλαδο θα δώσει νοστιμιά, χωρίς να βαρύνει καθόλου.

Προσέξτε το μαγείρεμα της γαριδας . Τη θέλουμε ολόφρεσκη, τρυφερή και ζουμερή με όλα τα ζουμάκια της μέσα στη σάλτσα. Αυτό το πετυχαίνουμε με ολιγόλεπτο βρασμό. Έτσι δεν σκληραίνει στο τέλος και δεν αποκτά ελαστική υφή.

Κρατήστε το κεφάλι της, γιατί δίνει τους πολύτιμους χυμούς του, ενισχύοντας το φαγητο με θαλασσινή φρεσκάδα.

Όλη η παρασκευή, πρέπει να γίνει μέσα στο ίδιο σκεύος και όλα τα υλικά να αφήσουν το πολύτιμο άρωμα τους.

Η γεύση του ούζου και της μαραθόριζας κάνουν πραγματικά την διαφορά. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και η γεύση αξέχαστη.

Η προσθήκη καυτερής πιπεριάς δίνει στο πιάτο πικάντικη νότα.

Αν θέλετε να τα απολαύσετε κατά την διάρκεια της νηστείας, μπορείτε απλά να παραλείψετε την φέτα.

Πηγή: argiro.gr

​ΣΥΝΤΑΓΕΣ – TheCaller Read More 

18 Νοεμβρίου 2023
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

You Might Also Like

Εύκολη κοτόσουπα στη χύτρα ταχύτητας
FOOD & DRINK

Εύκολη κοτόσουπα στη χύτρα ταχύτητας

27 Νοεμβρίου 2023
Εύκολη τυρόπιτα με γιαούρτι
FOOD & DRINK

Εύκολη τυρόπιτα με γιαούρτι

25 Νοεμβρίου 2023
Μάθε για τις: Γαρίδες και τις θερμίδες τους
FOOD & DRINK

Μάθε για τις: Γαρίδες και τις θερμίδες τους

14 Νοεμβρίου 2023

Μαθε για τις : Γαριδες και τις θερμιδες τους

14 Νοεμβρίου 2023

City24.gr

  • Προβληθείτε στο City24.gr
  • Αποστολή Δελτίων Τύπου
  • Επικοινωνία
  • A.M. eMedia: 14483
City24.gr

© 2023 City24.gr. All Rights Reserved. Developed & Hosted by 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?