City24.gr

Google Maps: Έρχονται μεγάλες αλλαγές και νέες δυνατότητες

Νέες δυνατότητες που διευκολύνουν τους χρήστες σε θέματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας, ανακοίνωσε η Google. Μεταξύ άλλων, διεύρυνε τόσο την «ινκόγκνιτο» χρήση των εφαρμογών της, όσο και την επιλογή της αυτόματης διαγραφής δεδομένων που αφορούν στο ιστορικό τοποθεσίας, τις αναζητήσεις και άλλες δραστηριότητες των χρηστών.

To Ιncognito mode εμφανίστηκε στο πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης Chrome το 2018, νωρίτερα φέτος προστέθηκε στο YouTube και τώρα πλέον επεκτάθηκε στους Χάρτες (Google Maps). Όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί το Incognito Mode στους Χάρτες, η δραστηριότητά του μέσα στην εφαρμογή, όπως τα μέρη που αναζήτησε, δεν θα αποθηκεύονται στο Google Account του και δεν θα χρησιμοποιούνται για να γίνει πιο εξατομικευμένη η εμπειρία του στους Χάρτες.

Μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει το Incognito mode, επιλέγοντάς το στο μενού που εμφανίζεται, όταν πατά τη φωτογραφία του προφίλ του, ενώ μπορεί να το απενεργοποιήσει οποιαδήποτε στιγμή. Η λειτουργία Ιncognito mode θα αρχίσει στο Android αυτό τον μήνα, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για συσκευές iOS.

Τον Μάιο η Google είχε ανακοινώσει ότι οι χρήστες μπορούν πια να διαγράψουν αυτόματα το ιστορικό τοποθεσίας και τη δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών, τα οποία περιλαμβάνουν τα πράγματα που έχουν αναζητήσει και περιηγηθεί. Τώρα η αυτόματη διαγραφή έρχεται και στο ιστορικό του YouTube. Ο χρήστης μπορεί να ορίσει το χρονικό διάστημα διατήρησης των δεδομένων του (τρεις μήνες, 18 μήνες ή μέχρι να τα διαγράψει).

Ακόμη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προσέθεσε νέους τρόπους για την εύκολη κατανόηση και διαχείριση των δεδομένων των χρηστών στον Google Assistant. Ο έλεγχος του απορρήτου γίνεται πιο εύκολος και με απλές φωνητικές εντολές. Τις επόμενες εβδομάδες, κάθε χρήστης θα μπορεί να διαγράψει τη δραστηριότητα του Assistant από το Google account του, λέγοντας π.χ. «Hey Google, διάγραψε το τελευταίο πράγμα που σου είπα» ή «Hey Google, διάγραψε όλα όσα σου είπα την περασμένη εβδομάδα».

Ο χρήστης δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιήσει κάποια από αυτές τις λειτουργίες, καθώς θα λειτουργήσουν αυτόματα, όταν αυτός ζητήσει βοήθεια από τον Assistant. Εάν ζητήσει να διαγράψει δεδομένα για διάστημα μεγαλύτερο από μία εβδομάδα από τον λογαριασμό του, ο Assistant θα τον καθοδηγήσει απευθείας στη σελίδα με τις ρυθμίσεις του λογαριασμού του για να ολοκληρώσει τη διαγραφή. Η νέα δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη αυτή την εβδομάδα στα αγγλικά και τον επόμενο μήνα σε όλες τις υπόλοιπες γλώσσες.

Εξάλλου, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας του κωδικού (password) του χρήστη, τίθεται σε εφαρμογή πλέον ο νέος «Έλεγχος Κωδικού Πρόσβασης», μια νέα λειτουργία που με ένα κλικ ενημερώνει αν κάποιος από τους κωδικούς πρόσβασης είναι αδύναμος, αν ο χρήστης τον έχει επαναχρησιμοποιήσει σε πολλούς ιστότοπους ή αν ο κωδικός έχει παραβιαστεί από τρίτους.

πηγή

Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.