2 Ιουνίου 2023

Ένα μεγάλο μυστικό φαίνεται πως έκρυβε η θάλασσα για δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια, με την εξαφάνιση του Κωνσταντίνου Φραγκούλη.

Τις απαντήσεις για το όχημα του αγνοούμενου έδωσε το πλοίο «Άγιος Σπυρίδων». Το πλήρωμα είδε κάτι να γυαλίζει στον βυθό της θάλασσας και αντιλήφθηκε πως πρόκειται για αυτοκίνητο. Άμεσα ειδοποιήθηκε το κεντρικό λιμεναρχείο και στη συνέχεια δύτης βούτηξε και το επιβεβαίωσε.

Έτσι, το απόγευμα της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου στο λιμάνι του νησιού εντοπίστηκε και ανασύρθηκε ένα όχημα μάρκας Alfa Romeo, μέσα στο οποίο υπήρχαν και ανθρώπινα οστά.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το όχημα και τα οστά ανήκουν σε άνδρα ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το χωριό του στην Κέρκυρα πριν από περίπου 17 χρόνια και τον αναζητούσαν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» οι συγγενείς του.

Η εκπομπή εντόπισε και μίλησε με τον επαγγελματία δύτη, που ανέσυρε το αυτοκίνητο από τον βυθό της θάλασσας στο λιμάνι της Κέρκυρας.

«Ειδοποιήθηκα από το λιμεναρχείο Κέρκυρας ότι πιθανότατα υπάρχει αυτοκίνητο μέσα στη θάλασσα. Σε δέκα λεπτά ήμασταν εδώ. Ήταν θαμμένο πάνω από το μισό μέσα στον βούρκο ανάποδα.

»Ειδοποιήσαμε γερανό και φέραμε μπαλόνια ανέλκυσης για να μπορέσουμε να το ανασύρουμε. Δεν μπορούσες να διακρίνεις από τα παράθυρα με κάποιον φακό αν υπήρχε κάτι.

»Την επόμενη ημέρα το πρωί, ξεκινήσαμε πάλι την έρευνα. Βρήκαμε κάποια προσωπικά αντικείμενα και ανθρώπινα οστά, τα μαζέψαμε και τα δώσαμε στους αρμόδιους από το λιμεναρχείο που ήταν εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως το αμάξι θα μπορούσε να βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο επί δεκαεπτά χρόνια, χωρίς να το έχει αντιληφθεί κανείς, καθώς δεν ήταν σε τόσο κοντινή απόσταση από τον προβλήτα, αλλά στα είκοσι οχτώ μέτρα μακριά.

«Γίνεται καθαρισμός και επιθεώρηση, αλλά με τη θολούρα που έχει το λιμάνι μπορεί να είσαι και στο ένα μέτρο δίπλα και να μην το δεις. Η συγκυρία ήταν ότι ήταν καθαρός ο καιρός και καθαρά τα νερά, είδε ο καπετάνιος το αυτοκίνητο, ενημέρωσε και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία», κατέληξε.

Πηγή newsbomb.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *