City24.gr
Aa
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • FOOD & DRINK
  • LIFE & STYLE
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
  • MAGAZINE
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • ΑΝΔΡΑΣ
    • FUN TIME
    • GOSSIP
Reading: «Κομπίνα εκατομμυρίων» στην Καρδίτσα: Λογιστής έκλεβε επιδόματα από Ρομά – «Τα έπαιρνε όλα δεν άφηνε ούτε σεντ»
Μοιράσου
City24.gr
Aa
Search
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • FOOD & DRINK
  • LIFE & STYLE
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
  • MAGAZINE
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • ΑΝΔΡΑΣ
    • FUN TIME
    • GOSSIP
Have an existing account? Sign In
Follow US
City24.gr > ΕΛΛΑΔΑ > «Κομπίνα εκατομμυρίων» στην Καρδίτσα: Λογιστής έκλεβε επιδόματα από Ρομά – «Τα έπαιρνε όλα δεν άφηνε ούτε σεντ»
ΕΛΛΑΔΑ

«Κομπίνα εκατομμυρίων» στην Καρδίτσα: Λογιστής έκλεβε επιδόματα από Ρομά – «Τα έπαιρνε όλα δεν άφηνε ούτε σεντ»

Newsroom
Newsroom 10 Μαΐου 2025
Ενημερώθηκε 2025/05/10 at 8:45 ΜΜ
Μοιράσου
Μοιράσου

Ευρώ

Contents
«Πήρε 200 χιλιάρικα από το παιδί μου»Τι θα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Για «κομπίνα εκατομμυρίων» καταγγέλλεται λογιστής με έδρα την Καρδίτσα που φαίνεται πως εξαπάτησε πάνω από 4.000 Ρομά από κάθε γωνιά της Ελλάδος «κλέβοντας» τα επιδόματα τους.

Ο λογιστής που διατηρούσε το γραφείο του στην Καρδίτσα, άλλαζε τους κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet, αντικαθιστούσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δηλωθεί για την καταβολή των επιδομάτων και διοχέτευε τα χρήματα στους δικούς του λογαριασμούς.

Όπως περιέγραψαν τα ίδια τα θύματα, ο λογιστής αφού πρώτα κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους επικαλούμενος την «εξειδίκευση» του σε ζητήματα κοινωνικών παροχών, κατάφερνε να τους εξαπατά αθόρυβα κάνοντας αφαίμαξη των χρημάτων τους.

- Advertisement -
Ad image
  • Σύζυγος θύματος: Έχει πάρει κλειδαρίθμους της γυναίκας μου και έχει αλλάξει πολλές φορές τους κλειδαρίθμους και έπαιρνε τα επιδόματα των παιδιών.
  • Δημοσιογράφος: Πόσα λεφτά έφαγε από εσάς;
  • Σύζυγος θύματος: Μπορεί να είναι και 4-5 χιλιάδες ευρώ.
  • Δημοσιογράφος: Εσείς τον εμπιστευόσασταν ;
  • Σύζυγος θύματος: Εννοείται σαν λογιστή τον εμπιστευτήκαμε αλλά εκείνος μας έκανε αυτήν την απάτη δεν ξέρω πως έβαζε υπογραφές πλαστές και έπαιρνε τα λεφτά από ταχυδρομείο. Έβαζε ο ίδιος υπογραφές, άλλαζε κλειδαρίθμους.
    Τα έβαζε σε άλλα ονόματα τους κλειδαρίθμους και μετά έβαζε τον εαυτό του για να παίρνει τα λεφτά. Πηγαίναμε εμείς για ενημέρωση και βλέπαμε 0 ευρώ. Τα έπαιρνε όλα δεν άφηνε ούτε σεντ. Βρήκα αποδεικτικά στοιχεία, τα έχω αυτά μερικές φορές έβαζε άνθρωπο από βόλο, από Ξάνθη από Κομοτηνή.
    Έπαιρνε κλειδαρίθμους και τα έβαζε σε άλλα ονόματα. Εγώ όταν πήγα να βγάλω κλειδάριθμο καινούργιο δεν μου τον δίνανε, σε αυτόν πως το δίνανε, έχει πολύ μέσον ο άνθρωπος. Έχει μεγάλα μέσα και τα κάνει όλα με πλαστές υπογραφές.

«Πήρε 200 χιλιάρικα από το παιδί μου»

«Ήταν ο λογιστής μας, του είχαμε πολλή εμπιστοσύνη, μας έκανε τις δηλώσεις και σε μια στιγμή δεν ξέρω τι έπαθε αυτός ο άνθρωπος και πήρε τα 200 χιλιάρικα από το παιδί μου. Αυτό έχει κάνει ο … Όχι μόνο σε εμάς σε όλους τους Ρομά. Εγώ δεν θέλω τίποτα, θέλω να δώσει του κοριτσιού μου τα λεφτά γιατί έχει 4 μωράκια και πεινάνε», ανέφερε πατέρας θύματος.

Τα θύματα έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο με τεράστιες διασυνδέσεις και πλάτες που εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως οι ανυποψίαστοι πελάτες του ήταν ψηφιακά αναλφάβητοι.

«Ήξερε σε κάποιους που έμπαινε ότι δεν ξέρανε, ξέρω εγώ, γράμματα και έλεγε…να το υπουργείο ζητάει κάποια χαρτιά, δικαιολογητικά… ότι κόπηκε το επίδομα ενώ αυτός έλεγε ψέματα και τα έπαιρνε αυτός», είπε σύζυγος θύματος.

«Είναι όπως καταλαβαίνουν όλοι χάκερ, αλλάζει κωδικούς κλειδάριθμους λογαριασμούς, μπήκε το Σάββατο στη γυναίκα μου στο σύστημα μέσα και πήρε 4000 ευρώ. Με ενημέρωσε η λογίστρια ότι κάποιος μπήκε μέσα και ήταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος», πρόσθεσε.

Η οικονομική ζημιά που προέκυψε από τις πρώτες καταγραφές ξεπερνάει τα 3 εκ. ευρώ. Ο λογιστής έκλεισε αιφνιδιαστικά το γραφείο του στην Καρδίτσα και έγινε καπνός.

Τι θα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Ο Γιάννης Χατζησαλάτας, που είναι οικονομικός σύμβουλος, είπε: «Δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Όσον το ψηφιακό κράτος προχωρά υπάρχουν και σημεία που πρέπει δίνουμε προσοχή.

Το ηλεκτρονικό αποτύπωμα και το ”κλειδί” για να κάνουμε οτιδήποτε είναι οι κωδικοί TaxisNet. Δεν θα έπρεπε αυτοί οι δικαιούχοι να αναρωτηθούν από τον πρώτο μήνα γιατί δεν έχουν πάρει τα χρήματά τους; Και δικλείδα σε αυτό είναι το κινητό τηλέφωνο και (ο λογαριασμός) email, που πρέπει να επικαιροποιούμε, ώστε κανένας επιτήδειος να μην μας αλλάξει αυτά τα στοιχεία».

To άρθρο «Κομπίνα εκατομμυρίων» στην Καρδίτσα: Λογιστής έκλεβε επιδόματα από Ρομά – «Τα έπαιρνε όλα δεν άφηνε ούτε σεντ» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

 Ελλάδα – NewsIT Read More 

 

 

Newsroom 10 Μαΐου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

You Might Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Οι δικαστικές αρχές ήξεραν από τον Νοέμβριο του 2024 για τα τρία βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας»

10 Μαΐου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός αύριο: Βροχές σε Μακεδονία και Θεσσαλία – Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία

10 Μαΐου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε λυόμενο στην Εκάλη κοντά σε κατοικημένη περιοχή

10 Μαΐου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Ανήλικοι οι διακινητές 93 μεταναστών στη Γαύδο – Συνελήφθησαν από λιμενικούς

10 Μαΐου 2025

City24.gr

  • Προβληθείτε στο City24.gr
  • Αποστολή Δελτίων Τύπου
  • Επικοινωνία
  • A.M. eMedia: 14483
City24.gr

© 2025 City24.gr. All Rights Reserved. Developed & Hosted by 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?