City24.gr
Aa
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • FOOD & DRINK
  • LIFE & STYLE
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
  • MAGAZINE
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • ΑΝΔΡΑΣ
    • FUN TIME
    • GOSSIP
Reading: Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο ή μπατζίνα με κολοκύθι
Μοιράσου
City24.gr
Aa
Search
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • FOOD & DRINK
  • LIFE & STYLE
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
  • MAGAZINE
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • ΑΝΔΡΑΣ
    • FUN TIME
    • GOSSIP
Have an existing account? Sign In
Follow US
City24.gr > FOOD & DRINK > Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο ή μπατζίνα με κολοκύθι
FOOD & DRINK

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο ή μπατζίνα με κολοκύθι

Newsroom
Newsroom 12 Ιουνίου 2025
Ενημερώθηκε 2025/06/12 at 9:21 ΜΜ
Μοιράσου
Μοιράσου

Επειδή τα κολοκύθια είναι στο φόρτε τους το καλοκαιράκι, τα φαγητά με κολοκύθια έχουν μεγάλη επιτυχία, αυτή την εποχή.

Τα γεμίζουμε, τα τρίβουμε, τα τηγανίζουμε, τα βάζουμε σε σάλτσες, τα κάνουμε κεφτέδες, τα βάζουμε ωμά σε σαλάτα και πολλές πολλές, ακόμη, ιδέες.

Η προσωπική αγαπημένη μου εκδοχή, όμως, είναι, η μπατζίνα με κολοκύθι και τυριά, από όπου πήρε και το όνομά της, αφού μπάτζος, είναι το τυρί.

Η ζύμη για την πίτα αυτή δεν έχει μαγείρεμα, ούτε σοτάρισμα υλικών, απλώς ανακάτεμα όλων σε ένα «κουρκούτι» και ψήσιμο.

- Advertisement -
Ad image

Το βασικό στάδιο στην προετοιμασία, που δεν πρέπει να παραλείψουμε, είναι να αφαιρέσουμε την υγρασία από τα κολοκυθάκια με υπομονή, προκειμένου να μην «νερώσει» το μείγμα της πίτας.

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά:

1 κιλό κολοκύθια τριμμένα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 αυγά
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
1 φλ. ελαιόλαδο + λίγο για το ταψί
300 γρ. φέτα
300 γρ. ανθότυρο
200 γρ. αλεύρι
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη.

Τα αλατίζουμε και τα ακουμπάμε σε σουρωτήρι, να στραγγίξουν για 20 λεπτά.

Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε καθαρή πετσέτα κουζίνας και τα πιέζουμε να βγάλουν όλο το νερό τους.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα στραγγισμένα κολοκυθάκια.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, τα αυγά, χτυπημένα, το γιαούρτι, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, τη μισή ποσότητα των τυριών, σπασμένα με το χέρι κι ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι κι ανακατεύουμε.

Αν τα χάσατε
Αλείφουμε ένα ταψί 30×40, με ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και πάνω τρίβουμε τα υπόλοιπα τυριά με το χέρι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η κολοκυθόπιτα.

​ΣΥΝΤΑΓΕΣ – TheCaller Read More 

Newsroom 12 Ιουνίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

You Might Also Like

FOOD & DRINK

Παραδοσιακή μαγειρίτσα για το βράδυ της Ανάστασης από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

18 Απριλίου 2025
FOOD & DRINK

Κρητική διατροφή, η βάση της μεσογειακής διατροφής

27 Φεβρουαρίου 2025
FOOD & DRINK

Βιωσιμότητα: Προστατεύουμε το περιβάλλον ξεκινώντας από το σπίτι μας

24 Φεβρουαρίου 2025
FOOD & DRINK

Food trends 2025

17 Φεβρουαρίου 2025

City24.gr

  • Προβληθείτε στο City24.gr
  • Αποστολή Δελτίων Τύπου
  • Επικοινωνία
  • A.M. eMedia: 14483
City24.gr

© 2025 City24.gr. All Rights Reserved. Developed & Hosted by 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?