ΤΟΠΙΚΑ

Λαμία: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την δίκη Κορκονέα

Ο Επαμεινώνδας  Κορκονέας δικάζεται σε  δεύτερο βαθμό ενώ σημειώνεται ότι είχε αφεθεί ελεύθερος αφού το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λαμίας του είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Κατά της απόφασης αυτής προσέφυγε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας και η ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση για έλλειψη της απαιτούμενης δικαιολογίας με τον κατηγορούμενο να οδηγείται εκ νέου στην φυλακή.

Αίσθηση δημιούργησε το ότι για την εκδίκαση της υπόθεσης δεν είχε ενημερωθεί η οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και οι συνήγοροί τους Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μάλιστα η κυρία Κωνσταντοπούλου επεσήμανε πως ενημερώθηκαν τυχαία για την δίκη και αργότερα έμαθαν πως υπήρχε εντολή εισαγγελέα να μην κλητευθούν ζητώντας αναβολή της δίκης για άλλη δικάσιμο, προκειμένου να γίνει η κλήτευσή τους. Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθουμε γιατί αποκλειστήκαμε με τρόπο παράνομο, είπε μεταξύ των άλλων ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την διακοπή της δίκης για να εμφανιστεί και η οικογένεια του θύματος. Αυτή την ώρα το δικαστήριο έχει αποσυρθεί για να αποφασίσει.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top