1 Ιουνίου 2023

Κάθε Τετάρτη 7 με 9 το βράδυ στον Melodia 88FM – www.melodia88.gr

Στον Μελωδία 88FM

Στον Μελωδία 88FM είναι μία ραδιοφωνική εκπομπή, εστιάζει στην μουσική του χθες χωρίς να κάνει διακρίσεις στη μουσική του σήμερα και παρουσιάζεται από τον Θοδωρή Μαγκλάρα κάθε Τετάρτη 7 με 9 το βράδυ. Classic Rock, νοσταλγικά 80s σε ένα δίωρο γεμάτο μουσική και συναισθήματα!

Το Είμαστε Στον Αέρα, δεν θα μπορούσε να λήψει και από το διαδίκτυο. Το www.eimastestonaera.com, είναι ένας διαδικτυακός τόπος για την μουσική, τις τέχνες και την πόλη της Λαμίας.

Κάνε Follow

Facebook: https://www.facebook.com/imastestonaera/

Instagram: https://www.instagram.com/eimastestonaera/ (@eimastestonaera)

Για την Ιστορία

Το Είμαστε στον αέρα είναι μία ελληνική σειρά που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega παραγωγής 1997-1999. Το σενάριο έγραψαν ο Θοδωρής Μανίκας και ο Παναγιώτης Κούστας, ενώ σκηνοθετήθηκε από τον Νίκο Κουτελιδάκη στον πρώτο κύκλο και από την Μύρνα Τσάπα στον δεύτερο κύκλο. Το ομώνυμο τραγούδι σε στίχους και μουσική του Θοδωρή Μανίκα ερμήνευσε το συγκρότημα Thirty Ντέρτι που εμφανίζονταν και σε πολλά επεισόδια της σειράς.

Η σειρά αφηγείται το στήσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού Jukebox FM, από μια παρέα παλιών συμμαθητών, που είχαν επιχειρήσει να κάνουν το ίδιο όταν ήταν ακόμη στο σχολείο και είχαν τον πειρατικό ραδιοσταθμό Ο Πάμπτωχος. Τον Χρήστο (Άκης Σακελλαρίου), τον Νίκο (Στέλιος Μάινας), τον Μίλτο (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) και τον Πέτρο (Θοδωρής Αθερίδης). Το σενάριο εστιάζεται στα προβλήματα που πηγάζουν από το εγχείρημα και τις προσωπικές σχέσεις των πρωταγωνιστών, αλλά δεν περιορίζεται αποκλειστικά σ’ αυτά.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Σημειώνεται, πως, αν και ο τίτλος Είμαστε Στον Αέρα είναι ίδιος με το ομώνυμο βιβλίο του Ανδρέα Ρουμελιώτη (καταγραφή της ιστορίας της ελεύθερης ραδιοφωνίας, μέσα από τα άρθρα της στήλης Ράδιο Ε στην Ελευθεροτυπία), το περιεχόμενο των δύο έργων προφανώς και δεν έχει την παραμικρή σχέση. Μάλιστα, οι δύο σεναριογράφοι της σειράς, φρόντισαν να απαθανατίσουν την σύμπτωση, αφού, σε κάποιο επεισόδιο, εμφανίζουν τον Ανδρέα Ρουμελιώτη σαν προσκεκλημένο του ραδιοφωνικού σταθμού Jukebox FM, όπου μιλά (από στήθους) για την εμπειρία του σαν ραδιοφωνικός συντάκτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *