2 Ιουνίου 2023

Στα δικαστήρια Λαμίας βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης 16/2/2023 οι πλημμυροπαθείς του Κόμματος για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Η απόφαση τελικά του δικαστηρίου  αναμένεται τέλη Μαρτίου.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, τα έργα για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ε65 έχουν μετατρέψει την περιοχή σε μία πισίνα, αφού έχουν κλείσει κάθε δίοδο του νερού προς την θάλασσα.

Οι κάτοικοι ζητούν την καταστροφή μέρους του ανισόπεδου κόμβου της Λαμίας και καταγγέλλουν πως παρά την προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου να κατασκευαστούν τεχνικά που θα επιτρέπουν στο νερό να φεύγει στη Θάλασσα, οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει δεν προχωρούν, αλλά ακόμη και αν ολοκληρωθούν δεν θα είναι αρκετά για να λύσουν το πρόβλημα.

Ο  Δήμαρχος Λαμιέων κ. Θύμιος Καραΐσκος παρέστη στη δίκη και ως δικηγόρος εκπροσωπώντας τον δήμο Λαμιέων και τους κατοίκους, μαζί με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Λαμίας Θανάση Μακρυγιάννη.

Για την υπόθεση κατεύθυνση και η Αθανασία Ζωβοιλη από πλευράς περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος αποδιδοντας την πλημμύρα στα έργα για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ε65.

Το παρών έδωσαν επίσης οι υποψήφιοι Δήμαρχοι  κ.κ. Πανουργιάς Παπαϊωάννου και Παναγιώτης Ιακωβης.

Η απόφασή του Δικαστηρίου αναμένεται μέχρι τα τέλη Μαρτίου και μέχρι τότε ισχύει η προσωρινή διαταγή με την οποία θα πρέπει να γίνουν πρόσθετα εγκάρσια τεχνικά έργα.

Από πλευράς εταιρείας σημειώθηκε πλευρά της ότι η αντιπλημμυρική προστασία των οδικών αξόνων ανήκει στο ΕΛληνικό Δημόσιο και σε τοπικό επίπεδο αρμόδια είναι η Περιφέρεια Στερεάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *