2 Ιουνίου 2023

Σύλληψη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας

Συνελήφθη 41χρονου λαμιώτη, στις 14-02-2023 μεσημβρινές ώρες, σε περιοχή της Λαμίας, για παράβαση νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και οργάνωσης αγοράς πετρελαιοειδών.

Ειδικότερα, κατόπιν μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, οργανώθηκε επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, με τη συνδρομή και του Σ.Δ.Ο.Ε. Λαμίας, του Τελωνείου Στυλίδας και του Τμήματος Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Π.Ε. Φθιώτιδας, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, όπου εντοπίσθηκε παράνομο εμφιαλωτήριο υγραερίου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν σε διάφορους χώρους της οικίας (εσωτερικό και προαύλιο χώρο), καθώς και σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του συλληφθέντα, κατάλληλη συνδεσμολογία για την επαναγέμιση κενών φιαλών με λαθραίο υγραέριο.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• (78) κενές φιάλες υγραερίου, διαφόρων εταιρειών,

• δεξαμενή προπανίου – βουτανίου, στην οποία υπήρχαν ενσωματωμένα λάστιχα στις βάνες αυτής, με ένδειξη πληρότητας σε ποσότητα υγραερίου, για την οποία, όπως προέκυψε, δεν είχαν καταβληθεί οι απαιτούμενοι φόροι και δασμοί,

• πιστόλι επαναγέμισης κενών φιαλών υγραερίου με λάστιχο, καθώς και

• ηλεκτρική αντλία με λάστιχο και μανόμετρο.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *