ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟΠΙΚΑ

Λαμία: Τι απαντά η επιχειρηματίας για τα φέσια στο Τουριστικό Περίπτερο του Αγίου Λουκά

Την δική της απάντηση δίνει για πρώτη φορά μέσω του δικηγόρου της, η επιχειρηματίας που διαχειρίζονταν τον χώρο στο Τουριστικό Περίπτερο του Αγίου Λουκά που έβαλε λουκέτο και άφησε πίσω χρέη 370.000€.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως από το 2013 ανέλαβε πλήρως η επιχειρηματίας τις οφειλές καθώς προηγουμένως το είχε αναλάβει ο λογιστής της επιχείρησης με πλήρη ελευθερία κινήσεων ως προς τα έσοδα και τα έξοδα.

Η επιστολή:

«Εκδικάστηκε σήμερα το αίτημα της προσωρινής διαταγής της Κοινωφελούς επιχείρησης με περιεχόμενο να απαγορευτεί η διάθεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσία της επιχειρηματία έως το ποσό των 480.000 ευρώ. Αφού δόθηκαν εγγράφως όλα τα στοιχεία και οι ισχυρισμοί της επιχειρηματία το Δικαστήριο χορήγησε την προσωρινή διαταγή, χωρίς όμως να προσδιορίσει το ύψος του ποσού της απαγόρευσης, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανολογήθηκε ότι θα γίνει δεκτός ο ισχυρισμός της επιχειρηματία περί μη εκκαθαρισμένης απαίτησης τόσο ως προς τα μισθώματα όσο και ως προς την απαίτηση από τις επικαλούμενες από την Κοινωφελή φθορές. Απέδειξε περίτρανα δια δημοσίων εγγράφων ότι δεν είχε ουσιαστικά ατομική εμπλοκή στην δημιουργία οφειλών από μισθώματα έως τον Μάιο του έτους 2017. Την διαχείριση στην επιχείρηση ασκούσε δια πληρεξουσίου από το έτος 2010 ο λογιστής της επιχείρησης, ο οποίος είχε πλήρη ελευθερία κινήσεων ως προς τα έσοδα και τα έξοδα αυτής.

Το γεγονός αυτό ήταν γνωστό στην κοινωφελή από το 2010, διότι κατατέθηκαν νόμιμα όλα τα σχετικά έγγραφα. Το δε έτος 2013 ο ως άνω διαχειριστής και λογιστής της επιχείρησης συνεβλήθη στην μίσθωση μεταξύ της επιχειρηματία και της Κοινωφελούς με την ιδιότητα του εγγυητή με την σύμφωνη γνώμη της νομικής υπηρεσίας μετά από γνωμοδότηση.

Γέννησε πολλά ερωτήματα στην επιχειρηματία, γιατί η κοινωφελής, ενώ έχει νόμιμο δικαίωμα, δεν εστράφη και κατά του εγγυητή σήμερα.

Η επιχειρηματίας εν τοις πράγμασι ανέλαβε την διαχείριση της επιχείρησης τον Μάιο του έτους 2017, αφού πληροφορήθηκε την ως άνω κατάσταση. Εκτοτε έδωσε έναν τιτάνειο αγώνα, προκειμένου να ρυθμιστούν οι απορρέουσες οφειλές από μισθώματα καταβάλλοντας στην Κοινωφελή ένα σημαντικό ποσό. Ταυτόχρονα στράφηκε δικαστικώς σε βάρος του εγγυητή και τότε διαχειριστή της επιχείρησης ενώπιον των αρμοδίων Πολιτικών Δικαστηρίων, όπου εκκρεμεί έως σήμερα η έκδοση οριστικής απόφασης.

Τα ως άνω περιστατικά εκτέθηκαν δια δημοσίων εγγράφων ενώπιον του κ. προέδρου Πρωτοδικών Λαμίας και η επιχειρηματίας ζητά την ηθική της αποκατάσταση και την ανάληψη της ευθύνης σε αυτούς που τους πρέπει και ανήκει. Τέλος δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την μετατρέψει σε εξιλαστήριο θύμα…»

Σχετικά άρθρα

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker