ΚΟΣΜΟΣ

Lego: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα νέα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Δανία

Εγκαινιάστηκαν τα νέα κεντρικά γραφεία της δανέζικης εταιρείας παιχνιδιών στην πόλη Billund, όπου από τη δεκαετία του 1930 η εταιρεία έχει τη βάση της. Σχεδιάστηκαν από το αρχιτεκτονικό γραφείο CF Møller Architects και βρίσκονται κοντά στο κέντρο επισκεπτών Lego House που σχεδίασε το γραφείο BIG. Με εμβαδόν 54.000 τετραγωνικά μέτρα διαθέτουν χώρους εργασίας για 2.000 υπαλλήλους.

Οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν τα κεντρικά γραφεία, ενσωματώνοντας τις θεμελιώδεις αξίες της εταιρείας παιχνιδιών: «φαντασία, διασκέδαση, δημιουργικότητα, φροντίδα, μάθηση και ποιότητα». «Αποστολή μας είναι να εμπνεύσουμε τα παιδιά, οπότε είναι σημαντικό να προσφέρουμε έναν όλο ζωή, παιχνιδιάρικο χώρο εργασίας που επιτρέπει στους υπαλλήλους να δίνουν εμπνευσμένες εμπειρίες για παιδιά» είπε ο Niels B Christiansen, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.

Το κτήριο αποτελείται από οκτώ συνδεόμενες μεταξύ τους αρχιτεκτονικές δομές, κάθε μία των οποίων είναι είτε τριώροφη είτε τετραώροφη. Στο κέντρο, ένα μεγάλο αίθριο, στο οποίο η εταιρεία αναφέρεται ως «Campus Square». Το τετραώροφο αίθριο φωτίζεται από φεγγίτες και, στους υψηλότερους ορόφους περιβάλλεται από καμπυλωτά μπαλκόνια, καμπυλωτές σκάλες οδηγούν στα διάφορα επίπεδα. Τρία υπερμεγέθη κυβάκια με εικόνες χαρακτήρων των γνωστών παιχνιδιών κρέμονται από το ταβάνι.

Δείτε φωτογραφίες

Πηγή newsbomb.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top