Το μεσημέρι του Σαββάτου (15.3.2025) στις 12 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης, Άνθιμου, στον Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ο οποίος εκοιμήθη την Πέμπτη σε ηλικία 91 ετών.
Στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, όπου τέθηκε από το βράδυ της Πέμπτης προς προσκύνηση το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Ανθίμου, τελέστηκε αρχιερατικό τρισάγιο με την καμπάνα να ηχεί πένθιμα και πλήθος κληρικών και κόσμου να συρρέει για να αποχαιρετήσει τον αείμνηστο ποιμενάρχη της πόλης.
Το πρωί της Παρασκευής τελέσθηκε ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτη η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων και ακολούθησαν το απόγευμα η ακολουθία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου και το βράδυ ιερά Αγρυπνία.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος το απόγευμα της Πέμπτης τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης κυρού Ανθίμου. Στην εξόδιο Ακολουθία του αειμνήστου Ιεράρχου, τον Παναγιώτατο θα εκπροσωπήσει ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων.
Ιερό τρισάγιο, ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Θεσσαλονίκης κυρού Ανθίμου ετέλεσαν οι Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης, Θεολόγος και Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος.
Η ταφή του Ιεράρχη, μετά από προσωπική του επιθυμία, θα γίνει στο κενοτάφιο του μακαριστού Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Γενναδίου, στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.
To άρθρο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμος: Στις 12 η εξόδιος ακολουθία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
Ελλάδα – NewsIT Read More