City24.gr
Aa
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • FOOD & DRINK
  • LIFE & STYLE
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
  • MAGAZINE
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • ΑΝΔΡΑΣ
    • FUN TIME
    • GOSSIP
Reading: Ο Κώστας Τσιάρας ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Μοιράσου
City24.gr
Aa
Search
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • FOOD & DRINK
  • LIFE & STYLE
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
  • MAGAZINE
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • ΑΝΔΡΑΣ
    • FUN TIME
    • GOSSIP
Have an existing account? Sign In
Follow US
City24.gr > ΕΛΛΑΔΑ > Ο Κώστας Τσιάρας ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κώστας Τσιάρας ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Newsroom
Newsroom 22 Μαΐου 2025
Ενημερώθηκε 2025/05/22 at 8:59 ΜΜ
Μοιράσου
Μοιράσου

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας

Την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Νίκου Σαλάτα, ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για παράνομες επιδοτήσεις.

Η παραίτηση ζητήθηκε μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, με την οποία έδωσε διορία 48 ωρών στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ειδικότερα στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα, Ν. Πασχάλη, αντιεισαγγελέα Εφετών, να ανακαλέσει δημόσια τις δηλώσεις του, ειδάλλως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Νίκος Σαλάτας, αρνείται να υποβάλλει την παραίτησή του, όπως δήλωσε ο ίδιος στην ιστοσελίδα ypaithros.gr.

- Advertisement -
Ad image

Νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη (22.05.25) ο Κώστας Τσιάρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real και αναφερόμενος στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, μέσω της οποίας προαναγγέλθηκε η κατάθεση μήνυσης προς την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του, επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος ενημερώθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ έδωσε έμφαση στην ανάγκη θεσμικής πειθαρχίας, διοικητικού συντονισμού και διαφάνειας, για να διασφαλίζεται η ομαλή ροή των ευρωπαϊκών πόρων προς τους παραγωγούς.

«Η ισχυρή πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει διαφάνεια στον ΟΠΕΚΕΠΕ και να διευκολυνθεί κάθε είδους έλεγχος. Δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να σταματήσουμε μία διαδικασία, η οποία θα οδηγήσει τον Οργανισμό στην επόμενη μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συμπληρώνοντας ότι το ζητούμενο είναι «να φέρουμε κάθαρση στον Οργανισμό».

Υπογράμμισε πως έχει ήδη πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, σε πνεύμα απόλυτης συνεργασίας.

To άρθρο Ο Κώστας Τσιάρας ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

 Ελλάδα – NewsIT Read More 

 

 

Newsroom 22 Μαΐου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

You Might Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Απαγορεύτηκε η κατανάλωση νερού σε επτά περιοχές λόγω αυξημένων τιμών ουρανίου

22 Μαΐου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: «Λυπάμαι πολύ για το συμβάν, είμαστε σοκαρισμένοι», λέει ο πατέρας του 17χρονου για τον ξυλοδαρμό του 48χρονου

22 Μαΐου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Ανατροπή στην υπόθεση αυτοκτονίας – Χειροπέδες στον πρώην σύντροφο της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή

22 Μαΐου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ιερέας αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ για φθορές σε οικογενειακό τάφο

22 Μαΐου 2025

City24.gr

  • Προβληθείτε στο City24.gr
  • Αποστολή Δελτίων Τύπου
  • Επικοινωνία
  • A.M. eMedia: 14483
City24.gr

© 2025 City24.gr. All Rights Reserved. Developed & Hosted by 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?