7 Ιουνίου 2023

Η μείωση του πληθυσμού της Στερεάς Ελλάδας δεν είναι ομοιογενής. Η Λαμία μας, αν και πρωτεύουσα της Στερεάς, παρουσιάζει μείωση πληθυσμού κατά 12% .

Δηλαδή μια από τις χειρότερες επιδόσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Αντιθέτως, η Χαλκίδα, παρουσιάζει αύξηση του πληθυσμού της, της τάξης του 6%.

Πιστεύουμε, ότι η δραματική αυτή εξέλιξη δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μέτρα εκτός τόπου και χρόνου όπως η φροντίδα για τις εγκυμοσύνες και για τη γονιμότητα που προωθεί η Περιφέρεια Στερεάς.

Οι νέοι άνθρωποι στην Στερεά και τη Λαμία μας δεν κάνουν παιδιά ως αποτέλεσμα των μειωμένων προσδοκιών που έχουν για την οικονομική τους ανέλιξη.
Επίσης, υφίσταται σημαντική φυγή νέων ανθρώπων από τον Τόπο μας λόγω της υπανάπτυξης και της έλλειψης σημαντικών Υποδομών όπως το Πανεπιστήμιο ή η Υγειονομική Περιφέρεια.

Αν, πραγματικά, επιθυμούμε να αναστρέψουμε την καθοδική πορεία του Τόπου μας οφείλουμε να αγωνιστούμε έλλογα και με διεκδικητικότητα για την επιστροφή των Υποδομών που απομακρύνθηκαν από τη Λαμία. Οφείλουμε να εκτρέψουμε πόρους από τα έργα βιτρίνας προς τις νέες τεχνολογίες και τις ️startups. Οφείλουμε να επενδύσουμε στο ισχυρό μας χαρτί: Την εξαιρετική θέση της πόλης και τα  2Θ του Θερμαλισμού και των Θερμοπυλών. Οφείλουμε να μετατρέψουμε την πόλη σε κέντρο Επιστημών και Πολιτισμού, με την ️Στέγη Επιστημών του Δήμου Λαμιέων και το ️Πανεπιστήμιο Πολιτών. Οφείλουμε να στηρίξουμε τον μόνιμο θεσμό του Ρουμελιώτικου Πάσχα, όπως συντεταγμένα προτείναμε δημοσίως. Οφείλουμε να μελετήσουμε πολεοδομικά την πρωτοπόρα πρότασή μας για τα ️Ηλύσια Πεδία της Λαμίας.

Αναφέρουμε τις εφικτές και κοστολογημένες προτάσεις μας ώστε να τεθούν στο Δημόσιο Διάλογο, χωρίς να μας ενοχλεί αν γίνει αντιγραφή τους και από άλλες δημοτικές παρατάξεις(…) Η πρόθεσή μας άλλωστε είναι σαφής: στηρίζουμε την πόλη και όχι τα προσωπικά μας συμφέροντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *