29 Μαΐου 2023

«Οπλίζει» εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραδοχή του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ότι δόθηκε άδεια εξαγωγής του Predator στο Σουδάν, θέμα για το οποίο η κυβέρνηση είχε αποφύγει να απαντήσει.

Τη χορήγηση άδειας εξαγωγής του κακόβουλου λογισμικού Pretador επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε διαφορετική γραμμή από αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου που είχε αποφύγει να απαντήσει ευθέως στο ερώτημα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας μάλιστα την αξιωματική Αντιπολίτευση για συνωμοσιολογία και ασυγχώρητη ελαφρότητα σε σοβαρότατα διεθνή ζητήματα.

Μιλώντας στον Realfm, ο αναπληρωτής υπουργός ομολόγησε ότι «η άδεια εξαγωγής που δόθηκε στο Predator και στο Σουδάν δεν έχει καμία σχέση με τον εμφύλιο. Ο εμφύλιος δεν προκλήθηκε απ’ αυτό».

Σε διευκρινιστική ερώτηση που του έγινε, για το εάν πράγματι δόθηκε άδεια εξαγωγής του Predator στο Σουδάν, ο κ. Βαρβιτσιώτης, μετά από μικρή παύση, διευκρινίζει ότι «φαίνεται να έχει υπάρξει εξαγωγή στο Σουδάν» από την ενημέρωση που έχει και «απ’ ό,τι είναι σε γνώση μου από τον Τύπο…», καθώς δεν είναι ο αρμόδιος να υπογράψει τέτοιες άδειες.

Η παραδοχή αυτή Βαρβιτσιώτη πυροδότησε σφοδρή επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί ευθέως τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για ψέματα, και την κυβέρνηση για έμμεση εμπλοκή της χώρας στον εμφύλιο του Σουδάν και επαναφέρει το κρίσιμο ζήτημα της στάσης της κυβέρνησης σε ότι αφορά τη διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών.

Το ηχητικό με την παραδοχή Βαρβιτσιώτη

ΣΥΡΙΖΑ: Συνομωσιολόγος και ο Βαρβιτσιώτης;

Μετά την παραδοχή αυτή του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και δεδομένης της πρώτης αντίδρασης του κυβερνητικού εκπροσώπου, παρά το γεγονός ότι το ζήτημα απασχολεί και την αρμόδια επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση με σκληρή και ειρωνική ανακοίνωση.

Ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ σε ότι αφορά την κυβερνητική διαβεβαίωση, που έσπευσε να επαναλάβει και ο κ. Βαρβιτσιώτης, ότι η άδεια εξαγωγής του Predator δεν έχει καμία σχέση με τον εμφύλιο, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «δεν πείθει κανέναν».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Όταν πριν δύο ημέρες θέσαμε δημοσίως το ερώτημα αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε άδεια εξαγωγής του Predator στο Σουδάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι επικαλούμαστε θεωρίες συνωμοσίας.

Σήμερα που ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε την εξαγωγή του Predator στο Σουδάν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δύο επιλογές: Ή θα βγάλει συνωμοσιολόγο και τον κ. Βαρβιτσιώτη ή θα παραδεχτεί ο κ. Οικονόμου ότι είπε ψέματα.

Τα μισόλογα ότι ναι μεν έγινε εξαγωγή του Predator στο Σουδάν, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την αξιοποίηση του κακόβουλου λογισμικού από την πολιτοφυλακή RSF δεν πείθουν κανέναν.

Η σημερινή παραδοχή Βαρβιτσιώτη επιβεβαιώνει επίσης ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρατάει κρυφό το πόρισμα της σχετικής ΕΔΕ για να προστατέψει τον κ. Σμυρλή που έδωσε την άδεια εξαγωγής.

Τελικά, ο κ. Μητσοτάκης δεν αρκούνταν μόνο στο να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφους και την ηγεσία του στρατού. Έφτασε στο σημείο να μετατρέψει την χώρα σε επιχειρηματικό εφαλτήριο για την εξαγωγή μιας τόσο επικίνδυνης τεχνολογίας και να εμπλέξει εμμέσως την Ελλάδα σε έναν εμφύλιο με εκατοντάδες νεκρούς και με Έλληνες μεταξύ των εγκλωβισμένων.

Αλήθεια, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να παρέμβει ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *