ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Madrugada στο Καλλιμάρμαρο: Στην Ελλάδα η πρώτη τους συναυλία σε στάδιο

Λίγους μήνες πριν από τη μεγάλη τους συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, οι Madrugada ήρθαν στην Ελλάδα και την Τετάρτη 4 Μαΐου, επισκέφθηκαν το Παναθηναϊκό Στάδιο στο οποίο θα πραγματοποιήσουν τη μεγάλη τους συναυλία το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια συνάντησαν δημοσιογράφους και φίλους σε Συνέντευξη Τύπου στο πανέμορφο roof garden «Ολυμπιάς» με θέα την Ακρόπολη.

Στην έναρξη της ημέρας τους οι Madrugada επισκέφθηκαν το Καλλιμάρμαρο, αυτόν τον ιδιαίτερα εμβληματικό χώρο – σύμβολο που δεν κουβαλά μόνο ένα βαρύ ιστορικό φορτίο που παραπέμπει ευθέως στην κλασική ελληνική αρχαιότητα αλλά εκφράζει και την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας. Οι ίδιοι οι Madrugada θεωρούν τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο σταθμό στην καριέρα τους καθώς πρόκειται για έναν συγκλονιστικό χώρο, ιστορικής σημασίας.

Μαζί τους ταξίδεψαν και οι τεχνικοί συνεργάτες και σύμβουλοι τους, που συναντήθηκαν με το τοπικό team τεχνικών για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες αυτού του μοναδικού από κάθε άποψη show καθώς ειδικά για την συναυλία αυτή θα υπάρξει διαφορετικός σχεδιασμός από ότι στις συναυλίες της φετινής περιοδείας τους έως τώρα!

Το μεσημεράκι με όμορφη χαλαρή διάθεση οι Madrugada συναντήθηκαν με τους δημοσιογράφους και μίλησαν για όλα, για τη μουσική επανεκκίνηση, για τη ζωή που ξεκινά και πάλι με αισιοδοξία και φυσικά για τη συναυλία τους.

Μετά από μια περίοδο παρατεταμένου χειροκροτήματος και τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες, η μπάντα πήρε τη θέση της στο πάνελ.

Συντονίστρια της συνέντευξης Τύπου ήταν η συγγραφέας και μεταφράστρια (και σε μια άλλη ζωή μουσική συντάκτρια και αρχισυντάκτρια του Ποπ και Ροκ) Βάσια Τζανακάρη, που στην εισαγωγή της δήλωσε ότι «σήμερα νιώθω ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας και καραντίνας, εδώ γιορτάζουμε την επιστροφή των συναυλιών. Και αφορμή είναι το live των κυρίων που κάθονται δίπλα μου, το live των Madrugada που θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο».

«Είμαστε ευτυχισμένοι που θα κάνουμε στην Ελλάδα, τη πρώτη μας συναυλία σε στάδιο και μάλιστα σε αυτόν τον εμβληματικό χώρο, το Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που μας γεννά απρόσμενα συναισθήματα, υπάρχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με το ελληνικό κοινό. Νιώθουμε μια απροσδόκητη τρυφερότητα» δήλωσαν οι Madrugada στην έναρξη της Συνέντευξης Τύπου.

Τον Οκτώβριο του 2000 οι Madrugada έδωσαν τις πρώτες τους συναυλίες στην Ελλάδα. Στο Ρόδον. Και ήταν sold out. «Εγώ όμως τους είδα Θεσσαλονίκη, στο κλαμπ του Μύλου. Έχω δει πολλές συναυλίες και αρκετές τις ξεχνώ. Εκείνη όμως τη συναυλία δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Random εικόνες στο μυαλό μου από αυτή τη συναυλία: μπλε αποχρώσεις παντού, κατάνυξη, ο Sivert στη σκηνή- ένας πραγματικός σαμάνος, η αίσθηση ότι ήμασταν μάρτυρες κάτι πολύ σημαντικού. Η σκηνή του club του Μύλου φάνταζε πολύ μικρή για τον Sivert, τον τραγουδιστή με αυτή τη συγκλονιστική φωνή, γι’ αυτή την bigger than life μπάντα, και μου φαινόταν ότι η μουσική τους μπορούσε να γκρεμίσει τείχη, τα τείχη μέσα μας, να φτάσει παντού. Και έτσι κι έγινε.» σχολίασε ανασύροντας αναμνήσεις η Βάσια Τζανακάρη.

Οι ίδιοι οι Madrugada δήλωσαν απόλυτα εντυπωσιασμένοι από την αποδοχή και την αγάπη που δείχνει το κοινό στην Ελλάδα για τη μουσική «από την πρώτη φορά που ήρθαμε εδώ καταλάβαμε ότι έκανε μεγάλη εντύπωση και μάς άρεσε ιδιαίτερα ότι παίρνουμε πολύ σοβαρά τη μουσική μας».

Για τους Madrugada πάντως το ελληνικό κοινό «τους πήρε πολύ σοβαρά» και από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 ήταν το καλύτερο κοινό μπροστά στο οποίο έπαιξαν.

«Βασικά είμαστε μια ροκ μπάντα που επιδιώκει η μουσική της να είναι έξω από το χρόνο», δήλωσε ο Sivert Høyem με τις επιρροές του συγκροτήματος να συμπεριλαμβάνουν όπως είπε εναλλακτικό ροκ της δεκαετίας του ’80, πανκ, αλλά και κάντρι.

Πηγή newsbomb.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top