7 Ιουνίου 2023

Οι “ευαίσθητοι” πολιτικοί, οι “οργανωμένες” τεχνικές υπηρεσίες και τα εργολαβικά συμφέροντα, έφτιαξαν, όπως δήλωναν, τα “τέλεια” αντιπλημμυρικά του Σπερχειού. Το χωριό Κόμμα, θάφτηκε στη λάσπη. Τα “τέλεια” έργα στοίχισαν πολλά εκατομμύρια και παραδόθηκαν εν μέσω θύελλας δημοσίων σχέσεων.

Θα θυμάστε, βέβαια, τα φωτογραφικά ενσταντανέ μπροστά στα “τέλεια” αντιπλημμυρικά και τα “συγχαρητήρια” μεταξύ των εμπλεκόμενων.

▪️Θα καταλογιστούν οι ευθύνες για την καταστροφή, ή αρκούν τα “συγχαρητήρια” μεταξύ τους; Ήταν σωστές οι τεχνικές μελέτες; Ήταν επαρκείς οι προδιαγραφές; Υπήρξε ολιστικός σχεδιασμός ή ο καθένας έκανε τα δικά του; Κατασκευάστηκαν και επιθεωρήθηκαν κατά τα δέοντα τα έργα; Έγινε καταλογισμός ευθυνών και επιμερισμός τους; Υπάρχει συντεταγμένη προσπάθεια συγκάλυψης μέσω συνεχών δημοσίων σχέσεων;

Εν τέλει, οι Πολίτες και το δημόσιο χρήμα είναι απροστάτευτοι έναντι της αυθαιρεσίας; Ευθύνες δεν έχει κανένας;

Η Δικαιοσύνη είναι η απαντοχή του ανυπεράσπιστου Πολίτη.

Εμείς, στεκόμαστε δίπλα σε όσους κινδύνευσαν οι ζωές τους, δίπλα σε όσους χάθηκαν οι περιουσίες τους. Δίπλα στον Πολίτη που ταλαιπωρείται από τόσα χρόνια αδράνειας και αδιαφανών “έργων” χωρίς αποτέλεσμα.

Ειμαστε με τον Πολίτη και όχι με τις εργολαβίες. Θέλουμε, όπως συμβαίνει σε όλον τον κόσμο, το ποτάμι μας ως πηγή ανάπτυξης και όχι ως καταστροφή. Θα ασκήσουμε όλη μας την επιρροή υπέρ του Πολίτη.

Και επιπλέον…
Άραγε, ποιος θα έχει την ευθύνη αν χαθούν ζωές σε επόμενη καταστροφή, εν μέσω δήθεν “τέλειων” αντιπλημμυρικών;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *