Το κρεμμύδι είναι ένα από τα βασικά υλικά στη μαγειρική, καθώς δίνει νοστιμιά σε αρκετά φαγητά.
Ωστόσο, κάθε φορά που ψιλοκόβουμε κρεμμύδι είτε για χωριάτικη σαλάτα, είτε για να το προσθέσουμε στην κατσαρόλα για την προετοιμασία του φαγητού, η μυρωδιά του μένει στα χέρια μας για αρκετή ώρα και δεν φεύγει με τίποτα.
Όμως, υπάρχει ένας εύκολος και φυσικός τρόπος για να αφαιρέσετε την μυρωδιά του κρεμμυδιού από τα χέρια σας αποτελεσματικά. Ο δεύτερος τρόπος μπορεί να σας φανεί ασυνήθιστος, ωστόσο, αξίζει να τον δοκιμάσετε.
Λευκό ξύδι
Αν θέλετε να απαλλαγείτε από την έντονη μυρωδιά του λαχανικού, μπορείτε να τρίψετε με τα χέρια σας με λευκό ξίδι. Ρίξτε λευκό ξύδι σ’ ένα πανί ή απευθείας στα χέρια σας. Στην συνέχεια, τρίψτε τα χέρια σας για μερικά λεπτά.
Το ξύδι έχει όξινη δράση, συνεπώς, μπορεί να συμβάλλει δραστικά στην εξουδετέρωση της μυρωδιάς του κρεμμυδιού. Ακολούθως, πλύνετε τα χέρια σας με άφθονο νερό και σαπούνι για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα του ξιδιού από τα χέρια σας.
Ανοξείδωτο ατσάλι
Σε περίπτωση, όμως, που η μυρωδιά του κρεμμυδιού παραμένει στα χέρια σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντικείμενο από ανοξείδωτο ατσάλι.
Συνεπώς, τρίψτε τα χέρια σας μ’ένα κουτάλι ή πιρούνι (ή ακόμα και την άκρη του νεροχύτη) για μερικά λεπτά, κάτω από κρύο νερό, λες και το συγκεκριμένο αντικείμενο πρόκειται για σαπούνι.
Το ανοξείδωτο ατσάλι, όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, έχει την ιδιότητα να απορροφά και να εξαφανίζει πλήρως την μυρωδιά του κρεμμυδιού.
To άρθρο Πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του κρεμμυδιού από τα χέρια σας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
Lifestyle – NewsIT Read More