4 Ιουνίου 2023

Ειλικρινά η Φθιώτιδα πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερή είναι ο τόπος καταγωγής κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Πλήθος τα δημοσιεύματα στα τοπικά ΜΜΕ με αναφορές σε ενέργειες του υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα για χρηματοδοτήσεις έργων σε δήμους της Φθιώτιδας και …λύσεις “κατόπιν ενεργειών του”. Από κοντά και ο έτερος υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου, βουλευτής Φθιώτιδας ανταγωνίζεται σε προσφορά προς τον τόπο. Για να τα λέμε όλα βέβαια και οι άλλοι βουλευτές της ΝΔ δεν πάνε πίσω. Ο κ. Κοτρωνιάς δήλωσε προκλητικά «εμένα μου αρέσει να προσφέρω όσο μπορώ. Προφανώς μαγικά δεν μπορείς να κάνεις. Δεν μπορείς να διορίσεις όλο τον κόσμο. Μακάρι…».  Όσο για τον προσφάτως παραιτηθέντα βουλευτή της ΝΔ στη Φθιώτιδα κ. Χειμάρα, παρόλο που προσπάθησε να κάνει το άσπρο μαύρο με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, η ουσία παραμένει ότι σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος είχε συναλλαγές με φορείς του Δημοσίου.

«Τυχερή» η Φθιώτιδα μας. Βαθύ κράτος όχι αστεία. Και δε μιλάμε μόνο για την προσωπική ψηφοθηρική μονομερεια και ανέξοδες υποσχέσεις προσωπικών ρουσφετιών ή δήθεν εκτελεσεις έργων “κατόπιν ενεργειών τους”. Αυτές οι τακτικές τους επί 4 έτη είναι ίδιες με το βαθύ προγενέστερο κράτος της χειρότερης Δεξιάς που υπηρξε. Το σκοτεινό κράτος της δεκαετίας του ΄50, που βίωσαν στο πετσί τους γενιές και γενιές Ελλήνων. Κράτος πελατών και ημετέρων, εξυπηρετήσεων και ρουσφετιών που για να βρεις τετράωρη απασχόληση σε σουπερμάρκετ πρέπει να περάσεις από βουλευτικό γραφείο. Και όσοι αναγκεμενοι από την ανέχεια, την ανεργία και τα προβλήματα ζητούν λύση πρέπει να αισθάνονται και υποχρεωμένοι μια ζωή οι ίδιοι και οι οικογένειές τους γιατί ο υπουργός ή ο βουλευτής τους πέταξε ψίχουλα και τους έβαλε συμβασιούχους με 600 ευρώ για ένα 8μηνο.

Όσο για τα εμφανισθεντα και υπόσχεθεντα ως κατόπιν ενεργειων τους έργα που θα άλλαζαν τον τοπο μας και θα έφερναν ανάπτυξη τίποτα δεν έγινε. Ο Μητσοτακης  που ήρθε στην Λαμία και τη Φθιώτιδα δεν έκοψε καμία κορδέλα πουθενά και σε κανενα δήθεν έργο που υπόσχονται οι τοπικοι βουλευτές του ότι εγιναν.

Θα τους αφήσουμε να μας δείχνουν μακέτες και να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα για το 2030; Θα τους αφήσουμε να εξαναγκάζουν τον λαό να ζητιανεύει με το χέρι απλωμένο σε βουλευτικά γραφεία; Ή θέλουμε ένα λαό που να αγωνίζεται και να διεκδικεί αυτά που δικαιούται; Τίποτα δεν μας χαρίζουν. Καμία χάρη δεν μας κάνουν. Είναι δικαίωμα μας να έχουμε αξιοπρεπή δουλειά και αξιοπρεπή αμοιβή, λειτουργική δημόσια διοίκηση, σχολικά κτήρια, νοσοκομεία που να λειτουργούν.

Στις 21 Μαϊου λοιπόν κατόπιν δικών μας ενεργειών ας στείλουμε τη ΝΔ και το βαθύ πελατειακό της κράτος εκεί που της αξίζει. Για την πολιτική αλλαγή. Για Δικαιοσύνη παντού.

Βασιλική Λάζου,
υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φθιώτιδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *