ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΛΑΣ: Μετακινείται ο επικεφαλής του Ανθρωποκτονιών και άλλοι δυο αξιωματικοί

Σαρωτικές αλλαγές αποφάσισε και υλοποίησε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνος Σκούμας, στις πιο νευραλγικές υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής.

Με απόφασή του μετακινούνται από τις θέσεις τους ο διοικητής και ο υποδιοικητής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, όπως και ο διοικητής της Δίωξης Εκβιαστών.

Ο διοικητής και υποδιοικητής του Ανθρωποκτονιών χειρίζονταν το σύνολο των εκτελέσεων που συνδέονται με τον «πόλεμο» της νύχτας (με πιο πρόσφατη υπόθεση τη δολοφονία Σκαφτούρου) αλλά και την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες του αρχηγείου, ενώ ο επικεφαλής του Εκβιαστών θα μετακινηθεί στη Διεύθυνση Μεταγωγών.

Πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι οι μετακινήσεις έγιναν για «υπηρεσιακούς λόγους» και ότι έχουν βρεθεί ήδη οι αντικαταστάτες τους.

Οι σαρωτικές αλλαγές στην Ασφάλεια Αττικής ήρθαν λίγο καιρό μετά τις κρίσεις στην Αστυνομία, την αλλαγή του αρχηγού του Σώματος και την αντικατάσταση του διοικητή της Ασφάλειας Αττικής.

Πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι οι μετακινήσεις ήρθαν μετά τη δυσαρέσκεια της ηγεσίας για τη «δυστοκία» που παρατηρήθηκε στο χειρισμό υποθέσεων που αφορούν σε συμβόλαια θανάτου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν περίπου 25 ανεξιχνίαστες υποθέσεις τα τελευταία πέντε χρόνια. Θρυαλλίδα εξελίξεων αποτέλεσε η δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Την ίδια ώρα, πάντως, αστυνομικοί κάνουν λόγο για μετακινήσεις αξιόλογων και έμπειρων αξιωματικών.

Πηγή newsbomb.gr

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Μετακινήσεις αξιωματικών από Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών: Ο άκομψος χειρισμός και οι κακοφωνίες - City24 News

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top