Έφτασε ο καιρός για τις αγαπημένες μας σούπερ και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει πολλές και γευστικές συνταγές.
Υλικά
Για τη σούπα πατάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
6 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
2 τρυφερά πράσα ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
6 φλ. ζωμό λαχανικών ή κότας ή νερό
100 ml κρέμα γάλακτος λάιτ
Για το σερβίρισμα
Λίγο σχοινόπρασο
Πάπρικα
Ελαιόλαδο
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μπολ
Φούρνος
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο μια μεσαία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το θυμάρι και το πράσο για 3 λεπτά ανακατεύοντας να μαλακώσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τον ζωμό ή νερό.
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 20 λεπτά να λιώσει σχεδόν η πατάτα.
Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφαιρούμε το θυμάρι.
Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε την σούπα πατάτας στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 3 με 4 λεπτά,
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε την πατατόσουπα σε σινουά (σουρωτήρι με λεπτή σίτα ) για πιο βελούδινο και λείο αποτέλεσμα.
Σερβίρουμε τη σούπα πατάτας ζεστή σε μπολ η βαθιά πιάτα.
Γαρνίρουμε με πάπρικα, αρωματικό ελαιόλαδο, λίγο σχοινόπρασο, και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
Προαιρετικά γαρνίρουμε με τραγανό μπέικον και κρουτόν. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε το μπέικον στο φούρνο και να είναι τέλεια καραμελωμένο!
Απολαύστε την ζεστή.
Πηγή: argiro.gr
ΣΥΝΤΑΓΕΣ – TheCaller Read More