1 Ιουνίου 2023

Στην Άμφισσα θα παρευρεθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης της ερχόμενη Παρασκευή (28/4) για να παραστεί στην εκδήλωση για την φύτευση συμβολικής υπεραιωνόβιας ελιάς η οποία και θα σημάνει την έναρξη του σπουδαίου έργου ανασυγκρότησης-αναγέννησης του Ελαιώνα της Άμφισσας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Δελφών η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Δελφών και την ομάδα του έργου «Ξαναφυτεύουμε τους Καμένους Δελφικούς Ελαιώνες», στις 5:00 μμ, σε χώρο του Πάρκου Ελιάς, στην είσοδο της πόλης της Άμφισσας.

Η εκδήλωση εστιάζει στην πολύ σημαντική διαδικασία φύτευσης 30.000 δενδρυλλίων ελιάς, τα οποία ως δωρεά θα αποδοθούν στους 450 πληγέντες αγρότες της περιοχής, στο νέο Διαχειριστικό Φορέα του Ελαιώνα, καθώς και στις παρεμβάσεις που δρομολογούνται, μέσω έργων ή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, οι οποίες θα οδηγήσουν στην επόμενη ημέρα, την ημέρα αναγέννησης του ιστορικού Ελαιώνα.

Ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, παράλληλα με τη φύτευση υπεραιωινόβιας ελιάς στον χώρο της εκδήλωσης, θα αποκαλύψει αναμνηστική στήλη του έργου.

Πηγή tvstar.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *