1 Ιουνίου 2023
Την πρώτη του επίσημη αγωνιστική εμφάνιση στη χώρα μας θα κάνει ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής Αλέξανδρος Γκιννής με όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του.

Οδεύοντας στο κλείσιμο της φετινής χιονοδρομικής περιόδου, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού θα φιλοξενήσει στις λευκές πίστες του λαμπρούς, διακεκριμένους παγκοσμίως πρωταθλητές στα αλπικά αθλήματα, χαρίζοντας όμορφες εμπειρίες με έντονη αδρεναλίνη στους συμμετέχοντες και στους λάτρεις των χιονοδρομικών αθλημάτων.

Στους αγώνες του φετινού Πρωταθλήματος Αλπικών Αγωνισμάτων, οι οποίοι είναι διεθνείς, θα συμμετάσχουν περί τους 400 αθλητές/αθλήτριες στους παιδικούς αγώνες και περί τους 100 στις κατηγορίες ΑΓΕΝ. Ειδικότερα, θα λάβουν μέρος αθλητές από 7 χώρες: την Κύπρο, τον Λίβανο, τις ΗΠΑ, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Σουηδία και την Τουρκία.

Ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Larsson Swenn Anna, (1991) SWE, Παγκόσμιας κυπελλούχος, Henning Emelie (1999), SWE, Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Hansson William (2001), SWE, Πρωταθλητής Αμερικής και Ευρώπης, Braendholm Jesper (199), SWE, Πρωταθλητής Σουηδίας.

Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν οι αθλητές και αθλήτριες των εθνικών ομάδων.

Η Εταιρεία Ακίνητων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε, με επίσημο δελτίο τύπου της, ανακοίνωσε την έναρξη του Πρωταθλήματος Αλπικών Αγωνισμάτων 2023 για τις κατηγορίες Παίδων Κορασίδων (Π1, Π2, Κ1, Κ2), Παμπαίδων-Παγκορασίδων (ΠΑΜ ΠΑΓ) και Αντρών-Γυναικών, Νέων και Εφήβων (ΑΓΕΝ), που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) και διεξάγεται για άλλη μία χρονιά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο και το μοναδικό της χώρας με τέσσερις πίστες πιστοποιημένες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (F.I.S Homologation) για την διοργάνωση διεθνών αγώνων σκι.

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

23.03.2023
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων–Κορασίδων
Γιγαντιαία τεχνική κατάβαση

24.03.2023
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων
Τεχνική κατάβαση

26.03.2023
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων
Γιγαντιαία τεχνική κατάβαση

27.03.2023
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντρών-Γυναικών
Τεχνική κατάβαση

28.03.2023
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων-Εφήβων Νεανίδων
Τεχνική κατάβαση

29.03.2023
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντρών Γυναικών Νέων Εφήβων Νεανίδων
Γιγαντιαία τεχνική κατάβαση

Πηγή siriosfm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *