Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για αφράτη μηλόπιτα κέικ σε 5 λεπτά.
Υλικά
170 γρ. βούτυρο Lurpak soft
140 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
1 πρέζα/ες αλάτι
Ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
125 γρ. γάλα πλήρες
2 σφιχτά μήλα (περ. 200 γραμ. το καθένα)
Για το τελείωμα
30 γρ. ζάχαρη
20 γρ. αμυγδάλου
Άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις ή μπορούμε και στους 160°C στον αέρα.
Θα χρησιμοποιήσουμε μια φόρμα ή ταψί στρογγυλό 18 ή 20 εκατ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα ή μπορούμε να στρώσουμε αντικολλητικό χαρτί.
Μίγμα
Ρίχνουμε σε ένα μπολ, το βούτυρο Lurpak soft με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 3 με 4 λεπτά να γίνουν κρέμα.
Ένα-ένα προσθέτουμε τα αυγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και εναλλάξ ρίχνουμε στο μίγμα, το αλεύρι και το γάλα σταδιακά.
Πάντα αρχίζουμε και τελειώνουμε με το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μίγμα στο βουτυρωμένο ταψί.
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μικρά καρέ του 1 εκατοστού.
Ρίχνουμε τα μήλα στην επιφάνεια.
Πιέζουμε απαλά, ώστε να μπουν στο μίγμα.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το φιλέ αμυγδάλου και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε για περίπου 55 λεπτά στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις ή στη μεσαία σχάρα στον αέρα. Είναι έτοιμη όταν φουσκώσει, ροδίσει και η λάμα από το μαχαίρι να βγαίνει καθαρή και στεγνή από το κέντρο του μίγματος.
Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και να σταθεροποιηθεί.
Ξεφορμάρουμε με προσοχή.
Αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα κατά βούληση.
Πηγή: argiro.gr
ΣΥΝΤΑΓΕΣ – TheCaller Read More