Ο Xριστουγεννιάτικος κορμός είναι το ωραιότερο γλυκό που θα μπορούσατε να σερβίρετε στο γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων.
Το σοκολατένιο παντεσπάνι μαζί με την λευκή επικάλυψη δημιουργούν τον τέλειο συνδυασμό.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
6 αυγά χωρισμένα
110 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
125 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
25 γρ. κακάο
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη μους σοκολάτας
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη, 65%
150 γρ. γάλα πλήρες
Για το λευκό γλάσο
3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
2 πρέζες αλάτι
450 γρ. ζάχαρη
120 γρ. κρύο νερό
1½ κ.σ. μέλι
1½ κ.γ. υγρή βανίλια
Κόκκινα φρούτα για γαρνίρισμα
Η συνέχεια στο Argiro.gr
ΣΥΝΤΑΓΕΣ – TheCaller Read More