ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις: Tμηματικά και τον Μάιο η καταβολή – Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Νωρίτερα και τμηματικά θα καταβληθούν σε 2,4 εκατ. συνταξιούχους οι συντάξεις Μαΐου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και την αποφυγή συνωστισμού στα ΑΤΜ και στις τράπεζες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα  αναμένεται να το αντιμετωπίσει η Εθνική Τράπεζα, μέσω της οποίας χορηγούνται 1 εκατ. συντάξεις.

Όπως δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, θα δοθούν και αυτό τον μήνα νωρίτερα οι συντάξεις, στις ίδιες ημερομηνίες με εκείνες του Μαρτίου.

Σύμφωνα με το insider.gr, οι συντάξεις του μηνός Μαΐου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του πρώην ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και πρώην ΟΓΑ την Παρασκευή 24 Απριλίου.

Οι συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν την Δευτέρα 27 Απριλίου 2020, ενώ οι συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, θα καταβληθούν τελικά την Τετάρτη 29 Απριλίου.

Την Πέμπτη 30 Απριλίου πληρώνονται όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, ενώ το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Μαΐου 2020 κανονικά, την Τρίτη 5 Μαΐου 2020.

Όπως αναφέρουν πληγές του ΕΦΚΑ, η προπληρωμή των συντάξεων ήταν αδύνατον να γίνει την Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 17 Απριλίου, αρκετά νωρίτερα από τις κανονικές ημερομηνίες πληρωμών.

Πηγή
topontiki.gr
Tags

Σχετικά άρθρα

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker