4 Ιουνίου 2023

Ένας πανεπιστημιακός και μία μάχημη δικηγόρος στο ψηφοδέλτιο της Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Ένας μήνας συν κάτι ημέρες έμειναν ως τις Εθνικές εκλογές 2023 (21 Μαϊου) και ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ανακοίνωσε δύο νέα ονόματα που πλαισιώνουν του ψηφοδέλτιό του για το νομό Φθιώτιδας.

Κλείδωσε η υποψηφιότητα της Λαμιώτισσας δικηγόρου Αργυρώς Καραφέρη και του πανεπιστημιακού Θανάση Λουκόπουλου.

Αργυρώ Καραφέρη

H 34χρονη Λαμιώτισσα δικηγόρος, είναι η νέα Υποψήφια Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Η Αργυρώ Καραφέρη είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2016, οπότε και κατέλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό Ασκούμενων Δικηγόρων, αποτελεί μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας και ασκεί μάχιμη και μαχητική δικηγορία. Είναι κόρη του εκλιπόντα, επίσης δικηγόρου Νικόλαου Καραφέρη, και διατηρεί δικηγορικό γραφείο το κέντρο της Λαμίας με ειδίκευση στο ποινικό και οικογενειακό δίκαιο.

Η κα. Καραφέρη παντρεμένη με τον Θοδωρή Μαγκλάρα προγραμματιστή/αναλυτή και καθηγητή πληροφορικής και έχουν ένα παιδί.

Θανάσης Λουκόπουλος

Ο 48χρονος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία είναι ο νέος Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Γνωστός σαπό τη συνδικαλιστική του δράση μέσα και έξω από το Ίδρυμα, μιας και είναι και ο Γραμματέας του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Παν. Θεσσαλίας. Ο κος Λουκόπουλος είναι ήδη τρίτεκνος με σύζυγό του την επίσης καθηγήτρια κα Μαρία Κοζύρη.

Ο Αθανάσιος Λουκόπουλος γεννήθηκε στη Λαμία το 1974. Αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Λαμίας και εισήχθη 3ος στην κατάταξη στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών το 1992 από όπου τελείωσε τις σπουδές του το 1997. To 1998 ξεκίνησε τις διδακτορικές του σπουδές στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ (HKUST), από όπου και έλαβε Βραβείο Εξέχουσας Απόδοσης, και ανακηρύχθηκε Διδάκτορας το 2002. Παρέμεινε στο ίδιο Τμήμα ως Επισκέπτης Καθηγητής μέχρι την επάνοδό του στην Ελλάδα το 2003. Το 2013 εκλέχτηκε μέλος Δ.Ε.Π. στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου εξακολουθεί να υπηρετεί στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή. Το 2021 εκλέχτηκε Γραμματέας του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει συγγράψει πάνω από 100 ερευνητικά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με σημαντική απήχηση στη διεθνή ερευνητική κοινότητα. Είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *