ΕΛΛΑΔΑ

Τα θέματα που ερευνούσε ο Κουκάκης και η παρακολουθήση της ΕΥΠ

Αποκάλυψε πως ερευνούσε «θέματα που καταδείκνυαν τον τρόπο που συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη ευνοούσαν το διακεκριμένο οικονομικό έγκλημα».

Η υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη από την ΕΥΠ έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις. Πρόσφατα μάλιστα είχαμε και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Μετά την αξιόποινη πράξη της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου, ο έμπειρος οικονομικός συντάκτης, παραχώρησε εκτενή συνέντευξη και αποκάλυψε πως ερευνούσε «θέματα που καταδείκνυαν τον τρόπο που συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη ευνοούσαν το διακεκριμένο οικονομικό έγκλημα».

Μιλώντας στην «Αυγή» ο Κουκάκης αρχικά τόνισε πως δεν μπορεί να ξέρει «ποιο από όλα τα θέματα που ερευνούσα μεταξύ της περιόδου Ιουνίου – Αυγούστου 2020 και Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2021 ενδιέφερε την ΕΥΠ και όσους εισηγήθηκαν και αποφάσισαν την παρακολούθησή μου» όμως έκανε γνωστό πως όλη αυτή την περίοδο, «ερευνούσα θέματα που καταδείκνυαν τον τρόπο που συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη ευνοούσαν το διακεκριμένο οικονομικό έγκλημα». Ενδεικτική είναι η περίπτωση, όπως λέει, «της τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα για την κακουργηματική απιστία των τραπεζιτών, η αλλαγή της νομοθεσίας για το ξέπλυμα χρήματος και την αποδέσμευση εγκληματικού προϊόντος, αλλά και οι ευνοϊκές διατάξεις για όσους έχουν διαπράξει κακουργηματική φοροδιαφυγή».
Έδειξε να μην τον καλύπτουν οι απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου καθώς «έδειξαν αμηχανία και νευρικότητα» και τόνισε πως «η κατάχρηση εξουσίας στην περίπτωσή μου είναι τόσο μεγάλη που εκθέτει ολόκληρη την κυβέρνηση και ειδικά το Μέγαρο Μαξίμου».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξη ρωτήθηκε αν σκέφτηκε κάποια στιγμή να κάνει πίσω και να μην αποκαλύψει πτυχές των ρεπορτάζ του απαντώντας «δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο. Το μόνο που μου προκάλεσε ανησυχία είναι η ασφάλεια της οικογένειάς μου, της συζύγου και της κόρης μου.

Πηγή efsyn.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top