ΤΟΠΙΚΑ

Θήβα: 8 συλλήψεις και 15 προσαγωγές, μετά από αστυνομική επιχείρηση σε Οικισμό στο Πυρί

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν Αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από Αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ευβοίας και Φθιώτιδας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης , ελέγχθηκαν συνολικά 78 άτομα και 8 οχήματα, ερευνήθηκαν 11 οικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, προσήχθησαν 15 άτομα και συνελήφθησαν 8 άτομα.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:

Άνδρας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για κλοπή.
Άνδρας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης για ληστεία.
Άνδρας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα για εγκλεισμό σε Κρατικό Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων, για ληστεία.
Άνδρας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για κλοπή.
Γυναίκα, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για ηθική αυτουργία σε ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών .
Δύο άνδρες, για ρευματοκλοπή, έκθεση και παρακώληση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων (παράνομη ηλεκτροδότηση τόπου διαμονής).
Άνδρας, ο οποίος κατελήφθη να οδηγεί, στερούμενος σχετικής άδειας ικανότητας οδήγησης .

Γίνεται μνεία ότι στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκε ληστεία που διαπράχθηκε μεσημβρινές ώρες της 08-05-2022, σε βάρος ηλικιωμένης , στο Κοιμητήριο του Πυρίου Θηβών.

Συγκεκριμένα δύο εκ των ανωτέρω συλληφθέντων, καθώς και ένας ακόμη ημεδαπός συνεργός τους που ταυτοποιήθηκε, διακριβώθηκε ότι είναι τρεις εκ των τεσσάρων συνολικά δραστών, οι οποίοι προσέγγισαν και αφαίρεσαν αιφνιδιαστικά την τσάντα της ηλικιωμένης, με αποτέλεσμα η παθούσα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί ελαφρά.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης, ενώ επίσης παρίστατο συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ , το οποίο προέβη στην αποσύνδεση των παράνομων ηλεκτροδοτήσεων .

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

tvstar.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top