30 Μαΐου 2023

Θλίψη προκαλεί η είδηση ότι ο Τάσος Χρονάς, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του για τους αγώνες που έδωσε για πολλές δεκαετίες, για τον πολίτη τόσο από το ιατρικό όσο και από πολιτικό πεδίο,  έφυγε σήμερα 29/3/2023 από την ζωή,  σε ηλικία 71 ετών.

Ο Τάσος Χρονάς ο οποίος ήταν μέλος της Περιφερειακής παράταξης “Λαϊκή συσπείρωση” με το ΚΚΕ, ταλαιπωρούνταν εδώ και αρκετό καιρό από ζητήματα υγείας  και μάλιστα το τελευταίο διάστημα χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Η αρχικά ευχάριστη εξέλιξη (της αποσηλωνωσης του) πριν λίγες μέρες έδωσε κουράγιο στην οικογένεια του, δυστυχώς όμως πριν λίγες ώρες χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Ο Τάσος Χρονάς ήταν πολύ γνωστός στη Φθιώτιδα για τη συνδικαλιστική του δράση στο χώρο των γιατρών – ο ίδιος ήταν νοσοκομειακός γιατρός, ακτινοδιαγνώστης – όσο και για την πολιτική του δράση ως στέλεχος του ΚΚΕ. Υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση από τον πρώτο (επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ στον Δήμο Λαμιέων) και δεύτερο βαθμό (περιφερειακός σύμβουλος με το ΚΚΕ) και αποτέλεσε μια προσωπικότητα η οποία διακρίθηκε για σοβαρότητα και την μαχητικότητα του πνεύματος του.

Καλό ταξίδι….

Ποιος ήταν ο Τάσος Χρονάς

Ο Τάσος Χρονάς γεννήθηκε το 1952 στον Κορυδαλλό στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ιατρική Αθηνών με ειδίκευση στην ακτινοδιαγνωστική. Το αγροτικό του το πραγματοποίησε στο Αραχναίο Αργολίδας . Στην συνέχεια εργάστηκε στο ΚΑΤ και το 1988 διορίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας όπου παρέμεινε μέχρι την συνταξιοδότηση του το 2017.

Μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από το 1975, είχε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Ως αγροτικός γιατρός συνέβαλε στην ίδρυση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Αγροτικών Ιατρείων, αργότερα διετέλεσε πρόεδρος της ΟΣΝΙΕ, μέλος της τριμελούς επιτροπής ΕΙΝΑΠ. Για πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λαμίας και εκλεγμένος στο Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος του τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Διετέλεσε γραμματέας της Ν.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.

Η ιστοσελίδα μας City24.gr εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στους οικείους του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *