ΤΟΠΙΚΑ

Το Σ.Ε.Π. για το ατύχημα του τουριστικού λεωφορείου στον Μπράλο

Σήμερα το μεσημέρι ναυλωμένο τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε περίπου τριάντα εφήβους Προσκόπους (ηλικίας 15-18 ετών) από τον Βόλο στο Αγρίνιο, όπου διεξάγεται Πανελλήνια Προσκοπική δραστηριότητα, πιθανότατα για μηχανικούς λόγους έπιασε φωτιά και υπέστη σοβαρότατες υλικές ζημιές.

Τόσο τα ενήλικα στελέχη που συνόδευαν τα παιδιά, όσο και ο οδηγός αντιλήφθηκαν έγκαιρα τη βλάβη, απομάκρυναν οργανωμένα τους επιβαίνοντες και τα προσωπικά τους αντικείμενα χωρίς να σημειωθεί κανένας τραυματισμός. Επιπλέον, ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές που επιχείρησαν άμεσα στο σημείο καθώς και οι γονείς των ανηλίκων. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία απέστειλε άμεσα νέο λεωφορείο και τα παιδιά συνέχισαν το ταξίδι τους για τον Αγρίνιο όπου θα συμμετάσχουν κανονικά στη προγραμματισμένη δραστηριότητα.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων αποτελεί τη μεγαλύτερη παιδαγωγική κίνηση νέων και σε όλες τις δραστηριότητες του τηρούνται πρωτόκολλα ασφάλειας για τα οποία έχουν εκπαιδευτεί οι ενήλικες εθελοντές του και συνεργάζεται πάντοτε με εταιρείες που τηρούν επίσης τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα ασφάλειας. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η ασφάλεια των ανηλίκων και των ενηλίκων μελών ακόμα και κάτω από ατυχείς συνθήκες όπως συνέβη σήμερα.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top