ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρικυμία στη Νέα Δημοκρατία – Διέγραψαν τον Σπύρο Δημοσχάκη

Οι εκλογές στο ΔΣ του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στο κυβερνών κόμμα που προχώρησε (με απόφαση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής) στη διαγραφή του Σπύρου Δημοσχάκη, γιου του βουλευτή της Ν.Δ., Τάσου Δημοσχάκη.
Αναταράξεις εντός της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε οι πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής.

Το «αντάρτικο» του υιού του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Τάσου Δημοσχάκη, Σπύρου, να διεκδικήσει την προεδρία του Συλλόγου χωρίς να ενταχθεί στην «Ενιαία Κίνηση Υπαλλήλων της Βουλής» που πρόσκειται στη Ν.Δ, έφερε γκρίνια στη γαλάζια παράταξη και τη διαγραφή του με απόφαση του γραμματέα Παύλου Μαρινάκη.

Τι συνέβη

Ο Σπύρος Δημοσχάκης βρέθηκε στο στόχαστρο του κόμματος της Πειραιώς γιατί βρέθηκε απέναντι στον εκλεκτό της Ν.Δ. και επί χρόνια πρόεδρο του Συλλόγου Γιάννη Σιαμπάνη οδηγώντας στη διάσπαση του γαλάζιου συνδυασμού ενώ έντονο είναι το παρασκήνιο για την εμπλοκή των παρατάξεων του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Είμαστε, δυστυχώς, στην δυσάρεστη θέση να αποκαλύψουμε τον ρόλο που έπαιξε στην πραξικοπηματική διάσπαση της παράταξής μας ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Σπύρος Δημοσχάκης, αλλά και την συμβολή στην αντιδεοντολογική υπόγεια συνδικαλιστική συνδιαλλαγή των εκπροσώπων της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας κ. Φαίης Γιαννάκου, Αντιπροέδρου του Συλλόγου, του κ. Παναγιώτη Σόφιου-Σοφιάδη, Γραμματέα καθώς και της Ενωτικής Δράσης Εργαζομένων Βουλής (ΕΔΕΒ) κ. Δημήτρη Παπά, Ταμία. Πέραν, όμως, της διάσπασης μιας παρατάξεως, ως αποτέλεσμα συνδιαλλαγής που δεν τιμά το συνδικαλιστικό κίνημα, οι εξελίξεις αυτές έδωσαν την αφορμή και για πολιτικές ερμηνείες» ανέφερε με ανακοίνωσή της η Ενιαία Κίνηση Υπαλλήλων της Βουλής (ΕΚΥΒ).

Ακολούθησε η απόφαση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Παύλου Μαρινάκη που έκανε γνωστό πως ο Σπύρος Δημοσχάκης «διεγράφη από μέλος του κόμματος και απώλεσε τα δικαιώματα και τα αξιώματα που απορρέουν από αυτήν».

Η απάντηση Δημοσχάκη

Ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής, Σπύρος Δημοσχάκης, έσπευσε να απαντήσει στις κατηγορίες που του καταλογίζουν υποστηρίζοντας πως ο Σύλλογος «αλλάζει σελίδα και πως απέναντι στη λάσπη αντιτάσσει την αλήθεια και καθαρότητα των θέσεων».

Αναλυτικά

Ο Σύλλογός μας αλλάζει σελίδα και μπαίνει σε νέα τροχιά. Στις εποχές των απανωτών κρίσεων (αξιακή, οικονομική, κλιματική, υγειονομική, ενεργειακή), των ασύμμετρων απειλών, της ταχύτητας και πυκνότητας των εξελίξεων, η μόνη λύση αντιμετώπισης μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων είναι η επικοινωνία στη βάση μιας κοινής γλώσσας, οι συγκλίσεις απόψεων/θέσεων, η εύρεση κοινών στόχων και τελικά οι συνεργασίες. Το βλέπουμε ήδη να συμβαίνει στην πολιτική ζωή και δεν θα το εφαρμόσουμε εμείς μέσα στον Σύλλογό μας, όπου το συμφέρον μας είναι ένα και είναι κοινό;

Αγαπητοί συνάδελφοι, όλοι έχουμε τις πολιτικές μας πεποιθήσεις. Αυτό δεν αποτυπώνεται σε πλαστικές κάρτες μέλους και εγγραφή σε μητρώα κομμάτων, αλλά με την υιοθέτηση των αρχών, των αξιών και των πιστεύω κάθε πολιτικού κόμματος. Το να είμαστε ταμπουρωμένοι πίσω από πολιτικά αναχώματα δεν μας οδηγεί σε πρόοδο. Δεν ξεχνάμε την πολιτική μας ταυτότητα, ωστόσο καλούμαστε να συνεργαστούμε, να συνδυάσουμε απόψεις και αντιλήψεις και να πορευτούμε ενωμένοι για το ένα και μοναδικό κοινό συμφέρον, με σεβασμό τόσο απέναντι στο πρόσωπό μας όσο και απέναντι στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Πιστεύω ότι θα πρέπει να υιοθετήσουμε και να κάνουμε πράξη στα κοινά του Συλλόγου μας το σύνθημα της Ε.Ε. “United in Diversity” (Ενωμένοι μέσα στη διαφορετικότητα).

Απέναντι στη λάσπη, την αδιαφάνεια, το κατεστημένο, τα ψέματα, τις φρούδες ελπίδες και τις πελατειακές σχέσεις, να αντιτάξουμε την αλήθεια, την καθαρότητα των θέσεών μας και την ανιδιοτελή αγάπη για να πάει ο Σύλλογός μας μπροστά, σηματοδοτώντας μία νέα αρχή.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλό Πάσχα και η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει στις καρδιές όλων μας την ελπίδα για καλύτερες ημέρες.

Συναδελφικά
Ο Πρόεδρος του ΣΥΒ
Δημοσχάκης Σπυρίδων.

Πηγή efsyn.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top