ΚΟΣΜΟΣ

Τζανάκης για Σανγκάη: Πιθανό να πρόκειται για έξαρση της μετάλλαξης «Όμικρον 2»

Ο ΠΟΥ ίσως προβεί σε ανακοινώσεις για την Σανγκάη προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι η έξαρση που παρατηρείται οφείλεται στην μετάλλαξη Όμικρον 2, προκειμένου ο κόσμος να μη φοβάται ότι έχει εμφανιστεί κάποιος νέος ιός ή μια πιο επικίνδυνη μετάλλαξη.

Σχολιάζοντας τις σκηνές τρόμου που βιώνουν οι κάτοικοι της κινεζικής μεγαλούπολης, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σπίτια o κ. Τζανάκης είπε ότι «η Κίνα είναι υπέρ του δόγματος μηδενικής ανοχής κρουσμάτων», τακτική που έχει ακολουθηθεί και σε άλλες πόλεις στο παρελθόν.

«Έχουν φοβηθεί πάρα πολύ διότι δεν έχουν τα μέσα που υπάρχουν σε άλλες χώρες και να ανταπεξέλθουν αν υποστούν μια μεγάλη έξαρση με πάρα πολλούς θανάτους και νοσηλείες», ανέφερε ο ίδιος στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, οι Κινέζοι προχωρούν σε αυτά τα ακραία μέτρα δημόσιας υγείας, τα οποία είναι ανεφάρμοστα σε ευρωπαϊκές κοινωνίες.

«Αυτή είναι η εικόνα μιας χώρας και μίας κοινωνίας που έχει μάθει να λύνει τα προβλήματά της με αυτούς τους τρόπους», πρόσθεσε ο κ. Τζανάκης σχολιάζοντας τα σκληρά μέτρα που ακολουθούνται στη Σαγκάη, όπου τα ύποπτα κρούσματα οδηγούνται με τη βία σε στρατόπεδα καραντίνας.

Μιλώντας για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας ο κ. Τζανάκης είπε ότι με τα ισχύοντα μέτρα αποκλιμακώνονται οι σκληροί δείκτες της πανδημίας. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «το επιδημιακό περιβάλλον που θα διαμορφωθεί στο μέλλον κανείς δεν μπορεί να το προδιαγράψει. Προς το παρόν έχουμε την Όμικρον 2 που έχει μολύνει περίπου 2 εκατ. Έλληνες και 500 – 600 χιλιάδες παιδιά. Έχει προσθέσει στην τεχνητή ανοσία με τον εμβολιασμό μια φυσική». Και όπως τόνισε τώρα είναι η ώρα για να επανέλθουμε στην κανονικότητα με προσοχή και προστατεύοντας τους ευπαθείς ανθρώπους.

Πηγή newsbomb.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top