1 Ιουνίου 2023

Το 1ο διήμερο Φεστιβάλ που διοργάνωσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Φυσικού, του Μαθηματικού και της Φυσικοθεραπείας σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της Λαμίας και έχει θέμα: «Δεν ξεχνάμε – Όχι άλλα “Τέμπη” – Οι ζωές μας έχουν αξία | Δεν είναι κόστος» ήταν μια σημαντική πρωτοβουλία. Μια πρωτοβουλία της νεολαίας της πόλης μας που μπήκε μπροστά διοργανώνοντας πρωτοφανή, για τη συμμετοχή αλλά και τον παλμό, συλλαλητήρια.

Δύο μήνες μετά από εκείνη τη μοιραία νύχτα του Φλεβάρη, που σκόρπισε το θάνατο σε 57 νέους ανθρώπους, έχουμε πια στα χέρια μας και το πόρισμα της Επιτροπής που διόρισε ο κ. Μητσοτάκης. Ακόμα κι αυτό ξεσκεπάζει τα ψέματά του και είναι χαστούκι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Χαστούκι για τις τεράστιες παραλείψεις, χαστούκι για την προσπάθεια αποποίησης ευθυνών, χαστούκι για την άθλια επικοινωνιακή διαχείριση. Είναι προσωπικό χαστούκι για τον κ. Μητσοτάκη που πήγε να τα φορτώσει όλα σε διαχρονικές παθογένειες. Χαστούκι για τον κ. Γεραπετρίτη που επιχείρησε ασύστολα να παραποιήσει την αλήθεια. Χαστούκι και για τον κ. Καραμανλή που φέρει το βάρος της εγκατάλειψης του ΟΣΕ και των επιβατών στην τύχη τους.

Χαστούκι για την κυβέρνηση και τις μεθοδεύσεις της στη διερεύνηση του δυστυχήματος που ήχησε δυνατά και στη συνάντηση  με την «τρόικα» που ανέλαβε να ανατάξει τον ελληνικό σιδηρόδρομο και έστειλε στον «κάλαθο των αχρήστων» το πόρισμα της «Επιτροπής Γεραπετρίτη», ζητώντας ανεξάρτητη διερεύνηση.
Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. είναι σαφής και κατηγορηματική: Η αυριανή προοδευτική κυβέρνηση επιλέγει την ανάταξη και την αλήθεια.

Οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη θα αποδοθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *