30 Μαΐου 2023

Το υπνοδωμάτιο, είναι ο πιο προσωπικός σας χώρος στο σπίτι και ο βασικός σκοπός του είναι να σας ξεκουράζει οποιαδήποτε στιγμή το έχετε ανάγκη. Σε περίπτωση που νιώθετε ότι δεν εκπληρώνει απόλυτα αυτόν τον σκοπό, τότε ίσως να χρειάζεται μια μικρή ανανέωση.

Ο πιο σύντομος και πιο οικονομικός τρόπος για να το μεταμορφώσετε, είναι να εστιάσετε στα χρώματα, αφού έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μπορούν να επηρεάσουν την ψυχολογία σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να κάνετε μια αλλαγή, αλλά δεν είστε σίγουροι για το ποιο είναι το κατάλληλο χρώμα για το υπνοδωμάτιο, ακολουθούν οι 3 πιο διαχρονικοί συνδυασμοί που δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα και που δεν θα τους βαρεθείτε ποτέ.

Πράσινο με γκρι

Το πράσινο σε dusty αποχρώσεις όπως και το γκρι, μπορούν να συνδυαστούν άψογα μεταξύ τους. Το γκρι μπορεί να αποτελέσει μια μοντέρνα ουδέτερη βάση, ενώ το πράσινο στους τοίχους και στα σκεπάσματα μπορεί να χαρίσει μια αρκετά φυσική όψη.

Επίσης μια άλλη πολύ καλή ιδέα είναι να προσθέσετε φυτά εσωτερικού χώρου για να ενισχύσετε αυτή την αίσθηση και να έχετε μια πιο καθαρή ατμόσφαιρα μέσα σε αυτό. Είναι μύθος ότι θα σας στερήσουν το οξυγόνο αφού οι ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπουν είναι αμελητέες. 

Λευκό με μπεζ 

Η επιλογή αυτή είναι ασφαλής και μπορεί να ταιριάζει σε κάθε στιλ διακόσμησης, από το κλασσικό μέχρι και το πιο μοντέρνο. Ο χώρος θα δείχνει πάντα φωτεινός και καθαρός.

Υπάρχει μόνο μια παγίδα σε αυτή την επιλογή. Η πολύ ασφάλεια μπορεί να οδηγήσει σε βαρεμάρα. Για να αποφύγετε ένα flat αποτέλεσμα, καλό είναι να δώσετε μεγάλη προσοχή στις υφές και να φροντίσετε να ποικίλουν.

Επίσης δεν βλάπτουν μερικές πράσινες πινελιές που μπορούν να δώσουν τα φυτά, ενώ καλό είναι επενδύετε πάντα σε ένα σετ με σεντόνια και σκεπάσματα υψηλής ποιότητας, για να επωφεληθείτε από την πολυτέλεια που προσφέρουν στο αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και στην ποιότητα του ύπνου.

Γαλάζιο -καφέ

Τα χρώματα αυτά είναι ιδανικά για το υπνοδωμάτιο. Το γαλάζιο συμβολίζει την ηρεμία και την ψυχική ανάταση, ενώ το καφέ είναι ένα γήινο  και ουδέτερο χρώμα, που προκαλεί το αίσθημα της ασφάλειας.

Μια εναλλακτική λύση για το καφέ είναι το γκρεζ, μια εξαιρετική απόχρωση που συνδυάζει το μπεζ και το γκρι και ταιριάζει κυριολεκτικά με όλα τα χρώματα.

The post Yπνοδωμάτιο: 3 Χρωματικοί Συνδυασμοί που Δεν θα Βαρεθείτε appeared first on spirossoulis.com – the home issue.

​Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τα βασικά και όχι-τόσο-βασικά για τη διακόσμηση στο καθιστικό, το υπνοδωμάτιο, το μπάνιο και την κουζίνα. Read More 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generated by Feedzy