4 Ιουνίου 2023

Στην Κάτω Τιθορέα, τη γενέτειρα του “πατέρα” του ελληνικού κινηματογράφου, Φιλοποίμην Φίνου, υπογράψαμε σήμερα σύμβαση με τον Ανάδοχο για το έργο “Εργασίες επανάχρησης κτιρίου εκδηλώσεων (παλιός κινηματογράφος Κάτω Τιθορέας) και δρομολογήσαμε την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής πολιτιστικού χώρου, όπου εκτός από αίθουσα κινηματογράφου θα φιλοξενούνται πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

Πρόκειται για το τρίτο στη σειρά έργο του προγράμματος LEADER που συμβασιοποιείται, ποσού 369.750,02€, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020” και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.).

Οι εργασίες αφορούν την ανακαίνιση, επισκευή και επαναλειτουργία του παλιού κινηματογράφου, που βρίσκεται στην Κοινότητα Κάτω Τιθορέας, ικανοποιώντας ένα ακόμη πάγιο αίτημα των κατοίκων.

Στόχος μας η αναβίωση των θεσμών του κινηματογράφου και του θεάτρου, η προαγωγή του πολιτισμού και η συνακόλουθη τοπική εμπορική και οικονομική ανάπτυξη.

Σταθεροί στις δεσμεύσεις και στο όραμά μας για πολυεπίπεδη ανάπτυξη του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, μέσω υλοποίησης έργων υποδομών που θα βελτιώσουν αισθητά τόσο την καθημερινότητα όσο και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας, συνεχίζουμε να διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις, εντάσσοντας μελέτες και σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *