Κι όμως υπάρχει κάτι πολύ πιο αντιοξειδωτικό από το πράσινο τσάι. Εμείς το ανακαλύψαμε πριν λίγο καιρό αν και από παλιά πίναμε αυτό τον χυμό. Είναι κάτι που το είχαμε βάλει στο διαιτολόγιο μας αλλά δεν γνωρίζαμε τι ακριβώς κάνει στην υγεία μας.
Τα ζουμερά και κατακόκκινα ρόδια, όσο και ο χυμός τους, αποτελούν το διατροφικό θησαυρό του φθινοπώρου, καθώς είναι από μόνα τους μια… βόμβα υγείας, με τις πολλές φυτικές ίνες, το κάλιο και τις βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C, που περιέχουν.
Το ρόδι είναι ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα στη γη. Έχει πολλά απίστευτα οφέλη για την υγεία για το σώμα σας. Είναι το φρούτο με τις περισσότερες αναφορές σε όλα τα θεολογικά βιβλία.
Έχει αντιοξειδωτικές, αντιιικές και αντικαρκινικές ιδιότητες και λέγεται ότι αποτελεί καλή πηγή βιταμινών, ιδιαίτερα βιταμίνης Α, βιταμίνης C και βιταμίνης Ε, καθώς και φυλλικού οξέος.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο χυμός του ροδιού είναι ένα από τα γνωστά μυστικά για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενώ στα πλεονεκτήματά του συμπεριλαμβάνεται και η πρόληψη του καρκίνου και η γονιμότητα.
Δεν είναι δύσκολο βέβαια να στύψουμε τα ρόδια και μόνοι μας στο σπίτι μας. Τώρα μάλιστα που είναι και η εποχή τους, ενδέχεται να βρείτε φρέσκοστυμμένο χυμό ρόδι σε κάποιες λαϊκές αγορές. Γιατί όμως κάνουν τόσο καλό στην υγεία μας;
- Ο χυμός του ροδιού περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και σύμφωνα με μελέτες, περιέχει εώς και τρεις φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά σε σύγκριση με το πράσινο τσάι. Οι συγκεκριμένες ουσίες προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν το οξειδωτικό στρες.
- Πολλαπλά είναι και τα οφέλη της συγκεκριμένης βιταμίνης που υπάρχει στο χυμό του ροδιού για το σώμα μας, καθώς ενισχύει και την υγεία του δέρματος, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την επούλωση των πληγών.
- Όσο η αρτηριακή μας πίεση διατηρείται σταθερά σε υψηλά επίπεδα, τόσο αυξάνεται και ο κίνδυνος των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Φυσικά, οι διατροφικές μας επιλογές παίζουν το δικό τους καθοριστικό ρόλο και σύμφωνα με ευρήματα που δημοσιεύθηκα στο Phytotherapy Research, μόλις 150 ml χυμός ροδιού τη μέρα για δύο εβδομάδες αποτελεσματικά μείωσε την υπέρταση των συμμετεχόντων.
Πηγή Ratpack.gr